Kultura

Tarik Filipović u Zenici, 15. decembra s monodramom „ĆIRO“

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Tarik Filipović u Zenici, 15. decembra s monodramom „ĆIRO“ – 15. decembra u dvorani Bosanskog narodnog pozorišta, s početkom u 20.sati jedan od najpoznatijih i najboljih glumaca sa ovih prostora Tarik Filipović, gostovat će u Zenici s predstavom-monodramom „Ćiro“ . Predstava izaziva ogroman interes u cijelom regionu a dobila je visoke ocjene od kritike i publike za maestralnu glumu i kvalitetan, duhovit tekst.

Ličnost zanimljivog Miroslava Ćire Blaževića inspirirala je Tarika Filipovića i dramaturga Antonia Gabelića da napišu tekst o njegovom životu. Dugogodišnje Tarikovo i Ćirino prijateljstvo te sati i dani provedeni u svojevrsnoj ispovjedaonici o njegovom životu bili su srž ove zanimljive predstave koja na jedan specifičan način i Tarikovo imitiranje Ćire dovodi publiku do smijeha ali i suza. Ćirine se rečenice citiraju, njegovo prepoznatljivo „sine moj“ dalo mu je neizbrisiv osobni pečat, kao i njegova neposrednost, ali i ekscentričnost. U ovoj sjajnoj monodrami, Tarik Filipović, inače strastveni nogometni navijač, progovara o tome što je Ćiro Blažević predstavljao za njega lično kroz period odrastanja i sazrijevanja.

„Ćiro“ je Tarikov prvi samostalni projekt kojeg zajedno s njim autorski potpisuje dramaturg Antonio Gabelić a producira Tomislav Kašljević. Tarik, rođeni Zeničanin, sa svojim je predstavama Spektakluk i Magic Act Show u kojima je sudjelovao kao autor i izvođač, obarao rekorde popularnosti i gledanosti tih predstava.

Ulaznice za predstavu „ Ćiro“ prodaju se na blagajni dvorane Bosanskog narodnog pozorišta Zenica po cijeni od 15 KM.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno