Kultura

BZK Preporod: Četvrta izložba Amne Sofić – srijeda 6.12. u 18.45 sati

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

BZK Preporod: Četvrta izložba Amne Sofić – srijeda 6.12. u 18.45 sati – Bošnjačka zajednica kulture “Preporod”Zenica u okviru redovnih aktivnosti poziva vas na 4. samostalnu izložbu Amne Sofić. Amna Sofić je dugogodišnji član BZK ”Preporod” Zenica, voditelj Likovnog kruga Preporoda i autor Likovnih kolonija pod nazivom “Stara Bosna”.

Rođena je 1964.godine u Zenici, po profesiji je nastavnik hemije i professor kulture življenja. Više od 26 godina provela je u obrazovanju, kao nastavnik i rukovodilac u osnovnim školama. Trenutno je zaposlena u FZ MIO/PIO.

Još od gimnazijskih dana bavi se crtanjem apstrakcija. Svoje početke slikanja na staklu krenula je s oslikvanjem bočica i zdjelica. Ozbiljni pristup slikanju na staklu i stvaranju slika na staklu počeo je 2004.godine, da bi već 2005. godine dobila jednu od  nagradu na online galeriji Marabu ( Njemačka).

Učestvovala je na više kolektivnih izložbi od 2006. godine, kao: učešće na Revijalnim izložbama ULUZDK, Bijenale umjetnosti minijature BiH u Tuzli, Izložba naive UHUKUD u BIH, galerija “Likum”Visoko, galerija “Tera” Travnik, Bosanski kulturni centar u Sarajevu….

Imala je do sada tri samostalne izložbe i to: 2009.godine 1. samostalna izložba u BZK ”Preporodu” Zenica, “Prođoh Bosnom rascvjetanom”, 2009 .godine – 2. samostalna izložba, “Ljepote zeničkih džamija” (BZK”Preporod” Zenica);  2011.godine – 3. samostalna izložba u galeriji “Mak “Sarajevo,“Aliter”.

Motivi na slikama su cvijeće i apstrakcija. Svoju inspiraciju crpi u svakodnevnom posmatranju prirode, a posebno cvijeća. Ova 4. samostalna izložba, takođe ima cvjetne motive. Slike su manjeg formata. Biće izloženo 35 slika, rađenih na staklu. Osvrt na slike i rad Amne Sofić  dao je Midhat Kasap, direktor Opće biblioteke Zenica.

Izložba će biti održana u srijedu,6.12.2017. godine s početkom u 18,45 sati u prostorijama Bošnjačke zajednice kulture ”Preporod “Zenica.

Pozivamo vas da prisustvujete Izložbi

BZK”Preporod”Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno