Rekreacija

Foto: Drugi proljetni planinarski pohod na Lisac

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Foto: Drugi proljetni planinarski pohod na Lisac – Proteklog vikenda PD „Tajan-Lisac“ Zenica održao je u sklopu tradicionalne manifeastacije „Upoznajmo planinu Lisac u četiri godišnja doba“ drugi proljetni planinarski pohod koji je startovao od sela Vrselja.

Prije samog polaska pohoda predsjednik društva Suad Hadžiselimović je uručio planinarska priznanja članovima društva Sanjinu Smriki počasnu srebrenu značku, i zahvanicu Fahrudinu Delić priznanja koja dodjeljuje PSBiH zaslužnim planinarima za svoj rad i promovisanje planinarstva u BiH.

Učesnici su uživali u prelijepom danu i jednoj od najljepših planinarskih staza koja ide iz Sela Vrselje prema planinarskom domu Lisac. Dolaskom u planinarski dom kao i uvijek domaćin je sve učesnike počastio planinskim čajem i ugodnim druženjem u planinarskom domu.

Učesnici koji su ostali na noćenju u domu imali su priliku na zajedničko druženje uz muziku igru i ples koju mogu prirediti samo planinari. Ovom organizacijom šetnje i druženja u prirodi je dokaz je da među planinarima vlada pozitivno raspoloženje i jedinstveno drugarstvo koje traje cijeli život.

Ovoj manifestaciji odazvali su se građani Zenice, članovi zeničkih Planinarskih društava; Željezara, Mladost,Tvrtkovac Vedro Zenica i gosti iz PD „Bjelašnica“ Sarajevo i „Visočice“ iz Visokog. Sljedeći ljetni planinarski pohod planiran je u mjesecu juli sa polaskom iz sela Jastrebac.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno