Rekreacija

Džematska liga: osvrt na IV kolo

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Džematska liga: osvrt na IV kolo – Odigravanjem IV kola približili smo se završetku prve faze četvrte sezone Omladinske malonogometne džematske lige.

Nedjeljno poslijepodne na centralnom terenu zeničke arene obilježili su momci borbenim i kvalitetnim futsal utakmicama uz značajnu posjećenost na tribinama. Prva utakmica je počela u 17:00 sati a posljednja, koja je ujedno izglasana i za derbi kola, je počinjala u 20:30 što je značilo četiri sata vrhunskog futsala za ljubitelje iz Zenice pa i šire.

 Gornja Gračanica – Nova Zenica 6:1  //  Grupa A

Program je počeo sa utakmicom grupe A između ekipa Gornja Gračanica i Nova Zenica. Obje ekipe su se borile za priključak u borbu za plasman u narednu fazu takmičenja. Nakon poluvremena sa samo dva gola, ekipa Gornje Gračanice je do kraja susreta ipak uspjela da napravi značajniju rezultatsku razliku i sa 6 golova odnese pun plijen sa ove nezgodne utakmice. Nakon ove utakmice obje ekipe imaju identičan broj bodova a preostaje samo borba za najbolje trećeplasirane ekipe jer su Pojske, kasnije će se ispostaviti, svojim rezultatom osigurali prolaz dalje. Strijelci za Gornju Gračanicu su bili Armin Tutnić i Ahmed Šehić sa po jednim golom a Armin Dautović i Nermin Kavazović sa po dva postignuta gola, dok je za ekipu Nova Zenica strijelac bio Ermin Krivić.

Gorica – Lokvine 4:2  //  Grupa B

Susret visokog značaja su u okviru grupe B igrale ekipe Gorica i Lokvine jer bi ekipa koja bi ispustila bodove u ovom susretu sa velikom vjerovatnošću ispala iz borbe za plasman u narednu fazu takmičenja. Utakmica je bila jako zanimljiva a rezultat na poluvremenu od 2:1 za Goricu nam je obećavao borbu do zadnje minute. U drugom poluvremenu Gorica je ipak uspjela da nametne svoj tempo te je sa još dva gola savladala ekipu Lokvine, koje su samo još uspjele postići još jedan gol. Strijelci za Goricu su bili Eldin Kaknjo i Eniz Kaknjo sa po jednim posignutim golom a za Lokvine su strijelci bili Anel Šišić i Nasudin Smriko.

 Gornja Zenica – Imami 4:1  //  Grupa D

Zasigurno jedan od dva derbija kola koji su se odigravali u grupi D gdje je stanje zaista zanimljivo. Ekipa Imami su do ovog kola sa dvije pobjede i jednim neriješenim rezultatom kotirali visoko na tabeli, dok je Gornja Zenica sigurnim igrama u prethodnim kolima imala samo zadatak da u ovom kolu “završi posao”. Ekipa Gornja Zenica je bila na dobrom putu jer je na poluvremenu vodila 1:0 ali se Imami nisu predavali, u drugom poluvremenu su postigli gol i tako podigli arenu na noge međutim, Gornja Zenica je sa još tri gola osigurala pobjedu u ovom veoma zanimljivom susretu. Strijelci za Gornju Zenicu su bili Emin Omerdić i Ismet Doglod sa po dva postignuta gola a za Imame je strijelac bio Ahmed Hrustić.

 Čaršija – Ensar 2:3  //  Grupa C

Okršaj gradskih džemata Čaršije i Ensar je uvijek plijenio mnogo pažnje u prethodnim sezonama a nerijetko su se susreti završavali sa mnogo postignutih golova. I ovaj put momci nisu zakazali te su nakon izjednačenog poluvremena (1:1) sa ukupno 5 golova imali šta da pokažu publici u Areni. Pobjedu je ovaj put odnijela ekipa Ensar i to rezultatom 2:3. Ovom pobjedom Ensar se približio vrhu i sada je u aktivnoj potjeri za ulazak u narednu fazu dok je ekipa Čaršija sada i matematički izgubila šansu da se plasira u narednu fazu. Strijelci za ekipu Čaršija su bili Enes Tursanović i Emsad Ćatić dok su za ekipu Ensar strijelci bili Enes Čolić sa jednim i Anes Čolić sa dva postignuta gola.

Pojske – Varošište 1:1  //  Grupa A

Derbi grupe A koji je odlučivao o prvoplasiranoj ekipi na žalost publike nije iznjedrio pobjednika nego su ekipe podijelile bodove. Utakmica je čitavim svojim tokom bila tvrda a šanse koje su dolazile su bile konkretne i opasne. Pojske su vodile na poluvremenu 1:0 ali je ekipa Varošište pokazala zašto je trenutno u vrhu četvrte sezone Omladinske malonogometne džematske lige izjednačivši i zadržavši taj rezultat do kraja. Varošište i Pojske su nakon ovog kola i matematički osigurali prolaz u sljedeću fazu čime su napravili prvi korak ka velikom snu – osvajanju četvrte sezone. Strijelac za Pojske je bio Almir Doglod dok je za Varošište mrežu tresao Elvis Imamović.

Donja Gračanica – Pridražići 0:0  //  Grupa B

Do ovoga trenutka Donja Gračanica i Pridražići su odigrali jedinu utakmicu na kojoj nije postignut nijedan gol što znači da je i završena najnepopularnijim rezultatom 0:0. Sa istim brojem bodova a sa ekipom Gorica koja je na samo bod manje, možemo reći da nijedna ekipa nije sigurna i da je u ovoj grupi sve otvoreno kada govorimo o prolazu u sljedeću fazu takmičenja.

 Tišina – Lokvine2 2:0  //  Grupa C

Prošlosezonski osvajač lige ekipa Tišina je u ovoj utakmici imala zadatak da se vrati u pobjednički niz nakon neriješenog rezultata sa odličnom ekipom Ensar. Lokvine 2 su zauzimale i prvo mjesto u ovoj grupi ali samo do ovog kola kada su gubljenjem bodova ostali na trećem mjestu sa realnim šansama za ulazak u drugu fazu takmičenja kroz najbolje trećeplasirane ekipe. Strijelci za ekipu Tišina su bili Omer Hamzić i Mubin Salkica.

 Putovići – Obrenovci 7:1  //  Grupa D

Posljednji susret kola je ujedno izglasan i kao derbi IV kola a igrao se između ekipa Putovići i Obrenovci. Neočekivano slab start ekipe Putovići je značio da ne smiju više da gube bodove te da je svaka utakmica zlata vrijedna dok su Obrenovci remijem u prvom kolu protiv ekipe Imami uspjeli ostat u priključku za nastavak takmičenja u drugoj fazi. Utakmica je obilovala sjajnim potezima i fantastičnim akcijama ali ako budete pitali nekog od simpatizera ekipe Obrenovci osjetit ćete žal za propuštenim prilikama i tugu zbog mnogo primljenih pogodaka. Putovići su visokim rezultatom od 7:1 uspjeli koliko toliko ostati u utrci za drugu fazu a da li je kasno to ćemo saznati u posljednjem V kolu. Ovu utakmicu ćete također moći pregledati na našem youtube kanalu u sklopu snimljenih utakmica derbija kola. Strijelci za ekipu Putovići su bili Amel Karić i Anes Karić sa po jednim postignutim golom, zatim Fahir Šabanović sa dva postignuta gola te Seldin Zatagić sa tri postignuta gola, za ekipu Obrenovci počasni pogodak je postigao Muhammed Brahmi.

Kompletiranjem IV kola, mnoge grupe su ostale još uvijek otvorene te se borba za prolaz u drugu fazu nastavlja utakmicama petog kola. Nastavite pratiti našu oficijelnu stranicu a pratite i naše kanale na društvenim mrežama, našu facebook stranicu sa događajima i vijestima, zatim naš twitter sa rezultatima uživo svako kolo i raznim zanimljivim vijestima.

S.T.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno