Rekreacija

Kumite: prijavite se u Crossit grupu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kumite:  prijavite se u Crossit grupu – Obavještavamo javnost da je konačno formiran novi Trening centar X-Team Zenica u kojem možete vježbati sve na jednom mjestu, a pripremili smo i pakete usluga za cijelu porodicu.

U sklopu X-Team-a već imamo aktivne grupe Krav Maga, Karate škola, Karate igraonica za djecu od 3-5 godina, Tae-Bo & Crossfit za žene i Fitness, a samo naši članovi imaju mogućnost da prema željama i svojim potrebama kombinuju raspoložive grupe. Potražite nas na facebooku i saznajte više detalja o Trening centru X-Team Zenica.

Ponosni smo na činjenicu da smo napokon stekli uslove za početak rada Crossfit grupe za odrasle. Treninzi Crossfit grupe će se održavati u prostorijama Trening centra X-Team Zenica, Mejdandžik 4, svaki utorak i četvrtak od 19:15 sati i subotu od 20:15 sati. Lokaciju centra možete vidjeti i na mapi: http://www.kravmagazenica.com/lokacija/

Prijave u Crossfit grupu su već počele, a trajat će narednih deset dana.

Prijave slati na e-mail: [email protected] ili na broj mobitela/Viber: 062644830

Crossfit je trening snage “core-a” i kondicije. Crossfit nije specijaliziran fitness program već namjerni pokušaj optimalizacije fizičke sposobnosti u svakoj od 10 domena motoričkih i funkcionalnih sposobnosti: kardiovaskularna i respiratorna izdržljivost, opća izdržljivost, snaga, gipkost, jakost, brzina, koordinacija, agilnost, ravnoteža, preciznost.

Crossfit se bazira na kratke, intenzivne i raznolike treninge. On vas priprema da budete dobri u više stvari, a ne samo u jednoj. Vježbe funkcionalnog treninga olakšavaju vašem tijelu izvođenje svakodnevnih aktivnosti, bilo da se odvijaju u vašoj kući, na poslu ili bilo gdje. One vam pomažu da svoje obaveze izvršite efikasnije i sigurnije, a ujedno i poboljšavaju kvalitetu života u sinergiji sa jačanjem vlastitog zadovoljstva.

Cilj crossfit-a je da vas pripremi za svakodnevne aktovnositi. Ideja je stalno mjenjati treninge, tako da se naše tijelo nikada ne adaptira na ono što mu spremimo. Mješajući gimanstiku, dizanje tegova, kardio trening, vježbe sa vlastitim tijelom, pliometriju, funkcionalne pokrete itd. ujedno izaziva vaše tijelo i uči novim vještinama svaki dan. Mnogo je različitih treninga i vježbi, naš cilj je da nikada unaprijed ne znate trening koji će vam biti postavljen. Na taj način ubijamo rutinu, a naše tijelo uvijek dobija nove zadatke i izazove koje će ga učiniti jačim, bržim i zdravijim. Teški treninzi jačaju vaš karakter i odlučnost.

Crossfit će vam nedvojbeno pomoći u gubitku kolograma, izgradnji mišićne mase, razvoju snage i kondicije.

Karakteristika Crossfit-a je kotistenje vrlo malo rekvizita u usporedbi sa modernim fitness centrima. Uz korištenje maloga broja rekvizita, koji se mogu iskoristiti na bezbroj načina, koriste se i neki tradicionalni i nekonvencionalni rekviziti.

Crossfit je program opće fizičke pripreme, koji metodom kružnog vježbanja (bez ili sa malim pauzama) na efikasan način razvija sve fizičke sposobnosti. Treninzi su kreirani na bazi popularnih HIIT i Insanity funkcionalnih treninga, a oblikovani su od strane stručnjaka, kako bi na najbrži način dali najbolje rezultate.

Treniranjem funkcionalnih pokreta, maksimalno 20-30 minuta aktivnog rada po treningu, poboljšava se efikasnost u bilo kom sportu i svakodnevnici. Efikasno korištenje tijela pri bilo kakvim naporima, esencijalno je za dug i funkcionalan život.

Iako nema starosnih granica, ovaj program se najbolje pokazao na populaciji 15-50 godina starosti, na aktivnim i bivšim sportistima, ali i na onima koji nikada ranije nisu bili fizički aktivni. Na treningu mogu biti polaznici različitih nivoa spremnosti, svako će trening raditi u granicama svojih mogućnosti (koje će iz dana u dan biti sve veće).

Funkcionalan trening najviše koristi osobama koje se ne kreću dovoljno, osobama koje nisu u mogućnosti imati dovoljno tjelesne aktivnosti, osobama koje imaju veoma malo slobodnog vremena za trening, starijim osobama koje žele spriječiti atrofiju mišića ili osobama koje vole sportski izazov, bili oni vrhunski sportaši ili rekreativci. Više o Crossfit-u pročitaj ovdje: http://www.kravmagazenica.com/sve-o-crossfit-u/



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno