Nogomet

FOTO: Druga pobjeda Čelika na Bilinom polju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Druga pobjeda Čelika na Bilinom polju – NK ČELIK – NK GOŠK Gabela 2:0 ; Stadion: „Bilino polje” u Zenici;

Početak u 16,00 sati;

Gledalaca oko 700.

Vrijeme: sunčano i prohladno (+ 20*C).

Sudije: Glavni sudija Vladimir Bjelica (Istočno Sarajevo), pomoćnici, A1 Goran Dujak (Odžakr), A2 Moamer Čaušević (Sarajevo), delegat Mirko Milošević (Zvornik).

Uokviru 9. kola prvenstva BH Telekom Premijer nogometne lige BiH, u Zenici na stadionu “Bilino polje“, igrali su domaći NK Čelik i ekipa NK GOŠK iz Gabele. Završeno je zasluženom pobjedom Čelika.

REZULTAT: ČELIK – GOŠK 2:0 (2:0)
Strijelci: Aldin Šišić u 26. i Germain Kouadio u 43.minuti.
Žuti kartoni: Mahir Mehić, Hrustan Kadrić i Emrad Šabanović (Čelik);

Sastavi ekipa:
Čelik: Marković, Udovičić, Kouadio, Salčinović, Mehić (od 69.Kadrić), Šišić, Kazazić (od 63.Hadžikadunić), Ćemalović, Mahmutović (od 14.Šabanović), Duraković, Tarik Adilović. (Trener Elvedin Beganović);
Na klupi Čelika još su bili: Karajbić (golman), Imamović, Hanan Adilović, Hasanhodžić.

GOŠK: Kozić, Čolić, Bošnjak, Radeljić, Odak (od 53Sušić), Pehar (od 53.Mišić), Đajić, Ramić (od 53.Anković), Deak, Vego, Kobiljar. (Trener Slaven Musa);

U derbiju začelja između Čelika i GOŠK-a uspješniji su bili domaći nogometaši, koji su iskoristili jednu od šansi i jednu grešku gostujućeg golmana, te postigli dva gola. Ispostavilo se da je konačan rezultat postignut u 43.minuti. U 14. minuti, zbog povrede, utakmicu je završio Aidin Mahmutović, ali su domaći usprkos nevolji, koja ih je zadesila u 26. minuti došli do vodstva. Šabanović je jednom dubinskom loptom u prazan prostor uposlio Šišića, koji je iskoristio ovu dobru poziciju i sa oko 12 metara pogodio za vođstvo Čelika od 1:0. Na 2:0 povisio je Kouadio u 43.minuti nakon velike greške gostujućeg golmana Kozića, koji se poigrao sa loptom, a Kouadio je utrčao i ubacio loptu u gol nakon što ju je Kozić pokušao izbiti ispred napadača Čelika.

Drugo poluvrijeme donosi nešto aktivniju igru GOŠK-a. Vego je imao odličnu šansu u 52. minuti, ali je Marković sjajno odbranio. Prijetili su Anković i Sušić u 67. i 70.minuti, ali su njihovi šutevi otišli preko gola. Do kraja utakmice još nekoliko šansi na obje strane. Kouadio je bio najopasniji po gol gostiju, ali do kraja je ostalo 2:0 za Zeničane, koji su došli do tri važna boda u borbi za opstanak u Premijer ligi BiH..

Čelik je ušao u utakmicu sa novim šefom stručnog štaba, Elvedinom Beganovićem, kojem je ovo treći povratak na klupu Čelika.

Tekst i foto galerija
E. Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno