Nogomet

Press u NK Čelik pred susret sa GOŠK-om – Agresivnošću protiv neugodnog gosta

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Press u NK Čelik pred susret sa GOŠK-om – Agresivnošću protiv neugodnog gosta  – Subota: NK Čelik – NK GOŠK Gabela u 16,00 sati. U prostorijama press salona stadiona „Bilino polje” u Zenici održana je konferencija za medije. Povod za press je utakmica 9.kola prvenstva nogometne BH Telekom Premijer lige BiH, sezona 2017/2018, u kojoj je zenički NK Čelik domaćin ekipi NK GOŠK iz Gabele.

Prisutnim novinarima obratili su se Elvedin Beganović, novi šef stručnog štaba (ŠSŠ) NK Čelik i Stefan Udovičić, nogometaš Čelika.

Novi šef stručnog štaba, Elvedin Beganović ističe da je ovo njegov treći dolazak na klupu Čelika i da je u prethodna dva dolaska bio u mnogo lakšoj situaciji nego sada kada se Čelik nalazi u nezavidnom položaju i u borbi za opstanak u Premijer ligi BiH. Beganović je imao dobar start u proteklu srijedu, kada je ekipa Čelika ostvarila gostujuću pobjedu u Živinicama protiv domaćeg Slavena u Kupu BiH i plasman u osminu finala Kupa.

Kako reče Beganović sastav za ovu utakmicu još uvijek diktiraju povrede, jer još nisu potpuno spremni Fenan Salčinović, Armin Duvnjak i Aidin Mahmutović, ali se nada da će ipak moći nastupiti.

-Mislim da nije sve tako crno i da ima materijala u ovom rosteru. Treba samo raditi, vjerovati u sebe i svoje snage. U subotu nam dolazi nezgodna ekipa, koja je pobjedila u gostima Sarajevo i Slobodu. Nećemo ih podcijeniti, ali ni precijeniti. Moramo vratiti samopouzdanje agresivnom igrom na loptu i ne dopustiti protivniku da ide na kontranapade iz kojih su jako opasni. Nadam se da će bodovi ostati u Zenici, kazao nam je trener Beganović, koji se osvrnuo i na igrački kadar Čelika koji je zatekao po povratku:

-Ima dosta igrača koji su došli iz nižih liga, na njima je da se nametnu, naravno na njima je da rade, da se trude na treninzima i da koriste svoju šansu. Svi moraju davati maksimum, bez straha da se dokazuju na treninzima i utakmicama. Znam da je težak Čelikov dres, ali oni na terenu trebaju opravdati da mogu igrati, a da ne pričaju okolo da oni, kao mogu igrati u Čeliku. Nadam se da će se mlađi igrači nametnuti, da nemaju respekta prema suparniku i da trkački, borbeno odgovore na utakmicama. Pojedinci su već u Živinicama pokazali da se ozbiljno nameću za početni sastav, a vidjet ćemo kako će biti u narednim utakmicama -, kazao je Beganović.

Odbrambeni igrač Čelika Stefan Udovičić naglašava, da ukoliko ekipa da sve od sebe bodovi moraju ostati u Zenici, te da je ovo jedna od najbitnijih utakmica u polusezoni.

-Za tri kola završava se taj prvi ciklus utakmica. Bit će teško protiv GOŠK-a, jer je to ekipa koja je pobijedila Sarajevo i Slobodu na gostovanju. Međutim, mi se fokusiramo na nas i našu ekipu, i borit ćemo se do zadnje minute da ostvarimo pobjedu. Svjesni smo pritiska, ući ćemo u utakmicu hladne glave i dati maksimum. Treba da se poklope mnoge stvari, jer se do sada nismo dovoljno uklopili kao tim. Bolje radimo i mislim da će novi šef donijeti neke novine u igri i bolje stanje u timu–, rekao je Stefan Udovičić.

Da ponovimo, utakmica NK Čelik – NK GOŠK na rasporedu je u subotu, 23.septembra 2017.godine u 16,00 sati na stadionu Bilino polje u Zenici.

Tekst i foto
E. Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno