Nogomet

FOTO: Oko 1.000 djevojčica i dječaka se družilo u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Oko 1.000 djevojčica i dječaka se družilo u Zenici – U sklopu UEFA Grassroots sedmice danas je u Trening centru NS/FS BiH u Zenici održana manifestacija na kojoj je učestvovalo više od 900 djevojčica i dječaka iz cijele Bosne i Hercegovine.

Grassroots program podrazumijeva fudbal za sve bez obzira na pol, rasu, vjersku i nacionalnu pripadnost, što je istakao i generalni sekretar NS/FS BiH Jasmin Baković:

„Zaista je lijepo vidjeti na jednom mjestu skoro 1000 djevojčica i dječaka okupljenih povodom obilježavanja Grassroots dana nogometa/fudbala. To je događaj koji organizujemo svake godine uz punu podršku UEFA-e, na čemu im dugujemo veliku zahvalnost. To je svakako prilika da pošaljemo i poruku mira, prijateljstva i zajedništva. Da pokažemo da je fudbal jedan veliki magnet koji okuplja djecu i ljude bez obzira na sve različitosti koje postoje između njih. Takođe, ovo je prilika da kažemo NE diskriminaciji, NE bilo kojem obliku ponašanja koji nama veze sa sportom. Da kažemo DA svemu onome što čini ovaj sport plemenitim i lijepim, svemu onome što staje u riječi respekt i fair-play.“

Dugogodišnji koordinator za razvoj omladinskog fudbala u NS/FS BiH Murat Jaha je izjavio:

„Svake godine UEFA organizuje Grassroots sedmicu, a ovo je završna manifestacija gdje pored velikog broja djece učestvuje i više od sto trenera i volontera, kao i voditelja škola koje su ovdje prisutne. Zahvalio bih se svim školama i klubovima koje su danas sa svojim najmlađim polaznicima došli u Zenici i tako uveličali ovaj događaj.“

Trener golmana u „U-19“ reprezentaciji BiH i voditelj ŠF Don Bosko iz Žepča, Goran Brašnić prenosi pozitivne utiske sa današnje manifestacije:

„Prelijepa slika danas ide iz Zenice. Tu su djeca iz svih krajeva BiH i na ovaj način šaljemo poruku da smo svi zajedno, da živimo zajedno i da tako moramo i dalje. Ovdje imamo i golmansku radionicu, gdje ja kao trener golmana i moje kolege pokazujemo djeci neke osnovne tehnike, ali sve to kroz zabavu i igru.“

Osmogodišnji Isak iz ŠF Banbinosi uz osmjeh kaže: „Super je ovdje, lijepo se družimo i igramo fudbal , a to najviše volimo.“ Ovaj dječak je imao i poruku za bh reprezentativce: „Pobijedićemo Belgiju!“

Na današnjoj manifestaciji su učestvovali polaznici škola fudbala Bambinosi Sarajevo, Bambi Tuzla, OFK Bihać, BSK Banja Luka, FA Josip Katalinski-Škija Sarajevo, FK Glasinac Sokolac, ŠF Piksi Pale, NK Fojnica, Don Bosko Žepče, FK Čelik Zenica, ŠF Omladinac Banja Luka,UG Respect Sarajevo, FA Goražde, NK Hajduk Orašje, NK Kosova, OFK Zenit Bijeljina.

Između ostalih sa djecom su se družili i selektor „U-15“ reprezentacije BiH Zoran Erbez, treneri u našim omladinskim selekcijama Ahmet Kečalović, Denis Malešević, Amir Japaur, Goran Brašnić i Siniša Mrkobrada, te kadetske reprezentativke koje se u Trening centru spremaju za turnir kvalifikacija za EP.

nfsbih.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno