Zenica

FOTO: Djeca Zenice za djecu Palestine

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U prepunoj sali Bosanskog narodnog pozorišta u Zenici održao se poseban program, posvećen djeci Palestine. U programu su učestvovali: djeca iz Obdaništa „Sindibad“ Zenica, učenici zeničkih osnovnih škola „Mak Dizdar“ i „Hasan Kjafija Pruščak“ te učenici Druge gimnazije Zenica. Priredili su prigodne tačke i poslali podršku svojim vršnjacima koji se nalaze u ratom zahvaćenoj Palestini.

Našoj djeci poklonjeni su sloboda, bezbrižnost, odrastanje u miru. Upravo zato treba da ih naučimo zahvalnosti za ono što imaju, ali i saosjećanju za one koji nemaju jednake mogućnosti. Naša djeca svojim djelima žele da budu primjer kako djeci, tako i odraslima i, nadamo se, povod da ovakav događaj podstakne i druge na djelovanje. – poručili su organizatori.

U programu su učestvovala i djeca koja su nedavno iz Gaze stigla u Bosnu i Hercegovinu, te su im uručeni prigodni pokloni.

FOTO: HAYAT



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno