Naše

FOTO: Čiji su problem napuštena vozila na parkinzima?

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
FOTO: Čiji su problem napuštena vozila na parkinzima? – Volio bih da se obrati pažnja na problematiku napuštenih, neregistrovanih automobila koji stoje ispred mnogih zgrada, zauzimajući parking i time pogoršavaju problem stanara zgrada koji imaju registrovana auta, a ne mogu zbog ovakvih naći parking, piše nam naš sugrađanin, čiji identitet ne objavljujemo. I nastavlja.
Poznato je da hronično nedostaje parking mjesta u gradu, a gradski dužnosnici ne rade ništa na poboljšanju situacije. Koliko ja pamtim, dok je “pauk” radio to je išlo brže, jer se odvozila takva auta na parking gdje sada “Bajra” gradi zgradu. Sada nema ni vozila “pauk”, a ni parkinga.
Ova konkretna situacija za koju šaljem slike u prilogu se nalazi na parkingu lijevo od škole “Vladimir Nazor” uz trafo stanicu i box za kontejnere ili između GGM-a  i Ulice Mokušnice iza zgrade koju je gradio Hass koji koriste većina stanari iz okolne tri zgrade-solitera. Od ova tri auta koja vidite na slikama Mercedes je bio parkiran dugo, minimalno godinu ispred zgrade “Exkluziva” tj. kod  kafića “Passage” i samo su ga prebacili ljetos 50 metara dalje, Ford je došlepan takođe ljetos i stoji više od osam mjeseci, a ovaj Fiat od nedavno.
Znači na samo jednom ionako pretrpanom parkingu imamo tri neregistrovana auta koja stoje, a dva su već dugo prijavljena MUP-u. Više puta je obavještavan MUP o tome ali auta i dalje stoje. Nije čak ni kazna zakačena ni bilo kakav nalog. Jednom prillikom policajca koji je sa fasciklom pod rukom prolazi sam upitao da li mu je poznat ovaj problem, odgovorio je da jeste ali da ne mogu naći vlasnike. Molim da mi neko pojasni ili uputi upit gradskim službama i MUP-u šta se radi u ovim slučajevima i zar ne bi normano bilo da se auta odvuku i oslobode parkinzi. Ako ne radi pauk služba ima toliko privatnih Šlep službi koje bi mogle to uraditi i onda vlasnik kada se javi da plati i odvoz i kaznu, a ne da ostali građani koji uredno plaćaju registraciju i žele da ispred svojih zgrada imaju parking ispaštaju bog nesposobnosti gradskih službi ili MUP-a. Nema logike da se ne nabavi vozilo “pauk” koje bi se brzo isplatilo ili da se isti posao da privatnoj firmi koja ima vozilo da to radi.
Takođe volio bih da pitate Policiju -MUP šta rade kada ih pozovu vlasnici auta koji ostanu blokirani na istom parkingu. Da li i koju kaznu pišu automobilu koji je nekome spiječio -blokirao izlaz sa parkinga. Na istom parkingu, pogotovo u periodima petak, subota, nedjelja uveče zbog okolnih kafića se dešava da ostaju blokirana auta od neodgovornih vozača koji odu na piće, kafu, samoposlugu  dok drugi trube i ne mogu izaći. Stavite se u situaciju da vam pozlije ili nekome u porodici, imate hitan slučaj i ne možete izaći sa parkinga, šta bi ste uradili. Vjerujte bilo je dosta veoma ružnih situacija i pitanje je kada će doći do nečeg goreg. Sve se to može promjeniti kaznama za nepropisno parkiranje – blokiranje ali se ne radi, piše nam P.P.


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno