Ostali sportovi

FOTO: Čelik gostovao na 2. Turniru u ragbiju za uzraste U6, U8, U10 i U12 “Mihovil Rađa” Split

FOTO: Čelik gostovao na 2. Turniru u ragbiju za uzraste U6, U8, U10 i U12 “Mihovil Rađa” Split – Dana 14.10.2018. godine Ragbi klub Nada organizirao je 2 po redu turnir  u mini ragbiju za uzraste U6, U8, U10  i U12 u sjećanje na Mihovila Rađu.

U sklopu ovog turnira su nastupili mladi ragbijaši i ragbijašice iz Zenice, Sinja, Makarske rivijere i Splita. Izuzetno značenje ovog turnira je to što je Ragbi škola Čelik prvi svoj nastup zabilježila upravo na ovome turniru prošle godine. Na ovome turniru Ragbi Škola Čelik nastupila  je sa četiri selekcije U6, U8, U10 i U12 sa ukupnim brojem od 50 takmičara.

Selekcija U6 je u svojoj kategoriji igrala revijalne utakmice sa ekipama Nade i Makarske Rivijere te uživala u ragbiju. Kategorija U8 nastupila je u grupi  sa selekcijama ragbi kluba Nade i ragbi kluba Makarske rivijera i nakon izuzetno dobrih partija osvojila 1. mjesto u svojoj grupi. Kategorija U10 nastupila je u grupi sa ekipama Makarske rivijere, Nade i Sinja te osvojila 4. mjesto. Selekcija U12 nastupila je u grupi sa ekipama

ragbi klubova Nade, Sinja i Makarske rivijere i osvojila zasluženo 2. mjesto nakon izvanrednih ragbi utakmica. Važno je napomenuti da je ragbi turnir protekao u fair i korektnoj igri i natjecanju bas kako ragbi promovira.

Važno je napomenuti da rezultati i plasman ovih selekcija Ragbi kluba Čelik pokazuje da trud, rad i zalaganje pokazuju prave rezultate za koje se nadamo da će biti sve bolji u budućnosti. 2. Memorijalni turnir Mihovil Rađa prošao je u najboljem mogućem redu kako organizacijski a tako i u kvaliteti ragbija koju su pružili mali ragbijaši svih učesnika.
Ovim putem se zahvaljujemo organizatorima i čestitamo im na organizaciji turnira. Naše mlade selekcije nastavljaju svoje nastupe već 28.10.2018. u sklopu takmičenja Dalmatinskog ragbi saveza na turniru koji će biti održan u Makarskoj.
Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem