Ostali sportovi

FOTO: Halid Bajramović i Nihad Mehić pobjednici turnira u šahu povodom dana slijepih osoba

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Halid Bajramović i Nihad Mehić pobjednici turnira u šahu povodom dana slijepih osoba – U prostorijama Šahovskog kluba Čelik/Preporod – šahovski dom, danas 14.10.2018.godine, održan je turnir u šahu povodom dana slijepih osoba.

Organizator ovog već tradicionalnog turnira za ratne vojne i civilne invalide u šahu i šahu za slijepa lica, po

deveti put, bilo je Udruženje građana Klub paraolimpijskih sportova “BATON” Zenica, a povodom 15. oktobra – Međunarodnog dana bijelog štapa/dana slijepih osoba.

Turnir je otvorio mr. sc. Amir Ismić, predsjednik Udruženja gradana Klub paraolimpijskih sportova “BATON” Zenica, koji je poručio slijepim osobama i ostalim osobama sa posebnim potrebama da takmičenjem i druženjem obilježe međunarodni dan bijelog štapa u Zenici.

Takmičilo se u dvije kategorije.

U kategoriji takmičara slijepih i slabovidnih osoba prvo mjesto je zauzeo Nihad Mehić , drugi je bio Ramo Muratović, dok je treće mjesto zauzeo  Amir Ismić.

U kategoriji takmičara  sa općim invaliditetom prvo mjesto je pripalo Halidu Bajramoviću, drugi je bio Latif Hadžić, dok su treće mjesto zauzela dva takmičara Almir Čamdžić i Jasmin Jararević. Takođe, četvrto mjesto  su podjelili Omer Smriko i Mehmedalija Redžepi.

Igrano je po Bergerovom sistemu. Sudija na turniru bio je IA Fahrudin Ćerim.

Na kraju turnira i druženja predsjednik Amir Ismić je kazao:

– Smatramo da smo realizacijom ove manifestacije zacrtani cilj ostvarili: da ratnim vojnim i civilnim invalidima uz druženje, takmičenje i razgovor pomognemo, da makar na kratko zaborave hendikep u kojem se nalaze.

E.Imamović

Foto E.Imamović

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno