Rukomet

Foto: Čelik bolji od Prijedora

Sa utakmice Čelik-Prijedor
Sa utakmice Čelik-Prijedor
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Foto: Čelik bolji od Prijedora – Rukometašima Čelika pobjeda u derbiju – Premijer rukometna liga BiH, 9.kolo. RK ČELIK – RK PRIJEDOR 41:30; ARENA u Zenici; Početak: u 17 sati; Gledalaca: oko 150. Sudije su bili Hrstić Žarko i Šimić Dario, a kontrolor Omer Omerović iz Mostara.

U utakmici 9. kola rukometne Premijer lige BiH, sezona 2015/2016, igrali su zenički RK Čelik i ekipa RK Prijedor. Utakmica je završena rezultatom 41:30 (21:14) za Čelik.

Sastavi ekipa:

RK ČELIK: Polić, Dervenčić, Martić, Hadžić, Mehić, Memić, Mujanović, Kadić, Sirčo, Begagić, Mehinović, Birdahić, Begović, Duvnjak; (Trener Skopljak Senad);
RK PRIJEDOR: Beširević, Unčanin, Miljuš, Popović, Čosić, Vejnović, Šešić, Kaurin, Daničić, Kecman, Topić, Balaban, Vlačina, Babić, Savić, Blagojević. (Trener Babić Saša);

Najefikasniji kod Čelika: Davor Kadić 12, Aldin Begagić 7 i Eldar Mehić 6 golova;
Najviše golova za Prijedor postigli su: Dejan Unčanin 7, te Savić i Kaurin po 5 golova;
Sedmerci za Čelik: 9 (10); Sedmerci za Prijedor: 7 (7);
Isključenja: Čelik (4′); Prijedor(8′);

Rukometaši Čelika su, lakše nego što se očekivalo, ubjedljivo pobjedili vrlodobru ekipu Prijedora, iako u ekipi domaćih nije bilo povrijeđenih igrača Bajramovića, Ekinovića, Mehinovića i Buljugije.

Od prve minute domaći imaju vođstvo, koje nisu ispuštali do kraja utakmice. U drugom dijelu prvog poluvremena već je bilo + 8 golova za domaće (19:11) i do odmora gosti samo uspjevaju da smanje na – 7 golova (21:14).

U nastavku utakmice rukometaši Čelika nastavljaju sa dobrom igrom i u visokom ritmu uz odlične odbrane golmana Rijada Polića (15 odbrana) i Enesa Sirče (6 odbrana). Prednost iz prvog poluvremena je održavana i u drugom poluvremenu još povečana i do + 12 golova u zadnjoj minuti utakmice (40:28). Do kraja utakmice gosti su uspjeli samo da smanje vođstvo domaćih na – 11 golova za konačnih 41:30.
U finišu utakmice u Čeliku su priliku da zaigraju dobili i neki mlađi igrači (Mehić, Hadžić, Begović, Sirčo), koji su pokazali da se na njih u narednom periodu može računati.

Čeliku je ovo peta pobjeda u devet odigranih kola Premijer lige, dok je Prijedoru ovo treći poraz u prvenstvu i sada je na tabeli iza Čelika.
U narednu subotu 14. novembra ,,Čelik” (ukoliko obezbijedi novac za prevoz, kako su kazali u Čeliku) gostuje u Živinicama, protiv uvijek borbene ekipe Konjuha, uokviru 10.kola Premijer lige BiH.

E. Imamović za Zenicablog

Više na

Posted by Zenicablog on 11. Novembar 2015



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno