Rukomet

Čelik-Prijedor – srijeda u Areni

RK Čelik
RK Čelik
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Čelik-Prijedor – srijeda u Areni – U srijedu 11.novembra 2015.godine na rasporedu je prvenstvena rukometna utakmica 9.kola Premijer lige BiH između ekipa RK Čelik i RK Prijedor. Utakmica se igra u Areni Zenica sa početkom u 17 sati. Sudije su Hrstić i Šimić, a kontrolor Omer Omerović iz Mostara.

Nakon osam odigranih kola zenički Čelik ima 4 pobjede i 4 poraza, 12 bodova i zauzima 7.mjesto na tabeli. Prijedorčani su peti na tabeli sa 14 bodova (4 pobjede, 2 remija i 2 poraza).

Lider na tabeli Premijer lige je Izviđač iz Ljubuškog sa svih 8 pobjeda i 24 boda. Druga je Vogošća sa 21 bod i utakmicom manje, a treći Maglaj, takođe, sa 21 bod. Na začelju je sarajevska Bosna sa samo 3 boda.

Ranije smo objavili da RK Čelik ima problema sa finansijama:

– Rukometni klub ,,Čelik” nalazi se, u dosada, najvećoj finansijskoj krizi u posljednjih pet godina. Tako se do zadnjeg trenutka nije znalo da li će ekipa uopšte putovati na prvenstvenu utakmicu u Cazin, a problem je i sa takmičenjem mladih selekcija u kantonalnoj rukometnoj ligi.

Do sada je rješenja nekako nalazio predsjednik Kluba Pane Škrbić, kako ne bismo napustili takmičenje u Premijer ligi, ali ako se nešto hitno ne riješi ,,Čelikova” sudbina je apsolutno neizvjesna – izjavio je generani sekretar RK ,,Čelik” Nehru Koluh. I dodaje – ,,Tako se može destiti da već narednu prvenstvenu utakmicu Premijer lige BiH ne igramo, a zna se šta onda slijedi!”

U devetom kolu Premijer lige BiH u gradskoj Areni RK ,,Čelik” dočekuje odličnu ekipu RK ,,Prijedor”, koja se nalazi na petom mjestu prvenstvene tabele i uvijek je žestok protivnik.

Ako se obezbijede sredstva za organizaciju utakmice, početak utakmice je 11. novembra je u 17 sati.

– Očigledno da se naš tim nalazi u krizi i trebaće nam dosta napora i požrtvovanja svih igrača da pred svojom publikom savladamo jaku ekipu RK Prijedor. To ćemo uspjeti samo uz veliku podršku naše publike, koju pozivam da u što većem broju prisustvuje i podrže nas u ovom važnom meču protiv RK ,,Prijedor” – kaže pomoćni trener ,,Čelika” prof. Seldin Rizvanović, koji će, najvjerovatnije, voditi ekipu ,,Čelika” sa klupe, pošto se još uvijek aktuelni šef Stručnog štaba ,,Čelika” Senad Skopljak iz Visokog protekle sedmice nije pojavio ni na jednom treningu svoje ekipe.
Nakon srijede u narednu subotu 14. novembra ,,Čelik” (ukoliko obezbijedi novac za prevoz) gostuje u Živinicama, protiv uvijek borbene ekipe Konjuha, uokviru 10.kola Premijer lige BiH.

Parovi 9.kola (srijeda, 11.11.2015.):

Čelik – Prijedor
Zrinjski – Maglaj
Gradačac – Bosna (V)
Bosna (S) – Krajina
Gračanica – Derventa
Sloboda – Vogošća
Igman – Konjuh
Sloga – Izviđač

E.Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno