Rukomet

Čelik danas dočekuje Krajinu u Areni

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

DANAS  RK ČELIK – RK KRAJINA (17h) UTAKMICA  ČETVRTFINALA KUP-a BiH. SVI NA RUKOMET! Rukometaši ,,Čelika”  u ovom mjesecu nemaju, takoreći, ni dana predaha. Naime, u subotu su igrali prvenstvenu utakmicu 18. kola protiv RK Gradačca (pobijedili sa 11 golova razlike), prethodna dva dana vrijedno su trenirali, a danas (srijeda, 11. marta) u 17.00  sati u Gradskoj areni u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa BiH dočekuju ekipu RK ,,Kraijine” iz Cazina. Već u petak je novi, važan, prvenstveni meč 19. kola Premijer lige protiv ekipe ,,Zrinjskog” iz Mostara.

„Iako se RK ,,Krajina”  takmiči u rangu nižem od Premijer lige, u rukometnoj ligi Federacije BiH (trenutno je lider na tabeli Prve lige FBiH, grupa sjever, nap.a.), mi tu ekipu jako cijenimo, prije svega zato što za njih nastupaju dva dobra bivša ,,Čelikova”  igrača, Emir Šahinović i Edin Bajramović.  Međutim, mi želimo u finale Kupa i onda nam je pobjeda u ovoj utakmici imperativ. Raspoloženje u ekipi je dobro i ja se nadam najboljem“ – kaže trener Čelika Adnan Bašić.
Predsjednik RK ,,Čelik”  Pane Škrbić dodaje:
„Mi ekipu RK ,,Krajine” dočekujemo kao najveće sportske prijatelje. U Cazinu mi imamo dosta fanova, te člana Upravnog odbora RK ,,Čelika”. Nastup naša dva sugrađanina za RK Krajinu, dva naša bivša igrača, koji spadaju u rukometne bisere ovog grada, među  najbolje rukometaše iz Zenice svih vremena (Šahinović i Bajramović), sa kojima sam ja lično i RK Čelik ostali u dobrim odnosima. Njihov nastup za ,,Krajinu” je samo razlogom  više da prisustvujemo odličnoj rukometnoj predstavi. Pozivam sve ljubitelje dobrog rukometa i navijače ,,Čelika” da danas dođu u Gradsku arenu i podrže nas u nakani da se plasiramo u finale i ove godine prvi put u istoriji osvojimo Kup BiH“– kaže Škrbić.
 
Da ponovimo:
UTAKMICA SE IGRA U GRADSKOJ ARENI ZENICA SA POČETKOM U 17.00 SATI.
POZIVAMO ŠTIĆENIKE DOMA ZA DJECU BEZ RODITELJSKOG STARANJA ZENICA, STUDENTE IZ  STUDENTSKOG DOMA ZENICA,  UČENIKE GIMNAZIJE, TEHNIČKE ŠKOLE I KŠC ZENICA, TE RADNIKE KOMPANIJA ARCELOR MITTAL, ALBA, CIMOS  I RM – LH  DA BUDU NAŠI GOSTI NA OVOJ UTAKMICI I PODRŽE NAS NA PUTU DO FINALA KUPA! –
PORUČUJU IZ RK ČELIK.

E.Imamović za Zenicablog

6665zgg



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno