Naše

FOTO: Bahati vozač blokirao stepenište i ulaz u vrtić, “Parking servis” nema vozilo za izmještanje?

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Naši sugrađani su nam danas proslijedili zanimljivu fotografiju nastalu u naselju Londža. Naime, neodgovorni sugrađanin je, najvjerovatnije tokom noći, parkirao “Golfa” tako da je blokirao stepenište i ulaz u dječiji vrtić.

– Nakon što je kontaktiran dezurni PU Zenica i MUP-a ZDK, a potom i JP “Parking servis”, rečeno nam je da “Parking” nema na raspolaganju vozilo “pauk” niti jedno drugo vozilo opremljeno u svrhu izmještanja nepropisno parkiranih vozila. Ne znam uopće čemu onda stotine rezervacija i desetine upozorenja da bahati vozači blokiraju prilaze invalidskim kolicima, majkama sa dječijim kolicima, djeci… Sve to pada u vodu, jer zakonska regulativa ide u prilog ovim bahatim vozačima. Mandatna kazna od 40 KM ako se plati u roku osam dana sa administrativnim troškovima iznosi 23 KM, a iako ovakvih situacija imamo na stotine, policija reaguje uglavnom samo na poziv, kaže naš sugrađanin koji nam je poslao fotografije.

Vozilo na fotografiji parkirano je tik ispred vrtića Javne ustanove za predškolski odgoj i obrazovanje u ulici Londža 90 Zenica. Korisnici su satima pokušavali da intervenišu sa ciljem omogućavanja neometanog prilaza djeci i korisnicima ustanove. da se neko pak “usudio” da postavi fizičku barijeru na mjestu očigledne oznake zabrane parkiranje, vjerovatno bi “fasovao” prekršajnu prijavu od komunalaca, sigurno veću od saobraćajnog prekršaja ovog “heroja” koji blokira ulaz u vrtić.

Stanari okolnih zgrada su nezadovoljnim građanima rekli da se radi o “mladiću koji uglavnom do ranih sati bude vani, a uglavnom spava do podne”, što bi ga valjda trebalo “rehabilitirati” od ovakvog načina parkiranja.

Prema tvrdnjama iz više izvora, parkiranje na zabranjenim mjestima, oduzimanje prava osobama sa posebnim potrebama i invalidnim kolicima nije uopće rijedak slučaj u Zenici. Čak ni akcije poput onih sa jasnim i vidljivim tablama “ako uzmeš moje mjesto, uzmi i invalidnost” nisu uredole plodom, jer uglavnom mladi, ali bahati vozači smatrajud a je mnogo lakše platiti 23 KM mandatne kazne, ako policajac i stigne da Vam je zakači za brisače, nego se “peglati” kao ostali 100 hiljada vozila u ZDK i tražiti regularan parking. Sramota.

NAPOMENA: Registarske oznake bahatog vozača nisu javno objavljene, jer posjetiocima portala apsolutno ništa ne znači niz slova i brojeva, bez identiteta, imena i prezimena počinioca prekršaja. prema važećim zakonima u BIH i FBIH, za djelo nepropisnog parkiranja izriče se gorenavedena mandatna kazna, te policija nema obavezu, niti u ovakvim slučajevima saopćava identitet počinioca prekršaja. zato vas molimo da se uzdržite komentara “zašto mu se kriju tablice”, jer se “kriju”, jer tako predviđaju propisi. A propisi se ne mijenjaju na internetu i na portalima, nego u Parlamentima. Onog trena kad zakon bude dopuštao da za saobraćajni prekršaj i mandatnu kaznu dobijemo od nadležnih puni identitet prekršioca, mi ćemo ga vrlo rado objaviti. Hvala na razumjevanju. 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno