Kultura

FOTO: Aktivnosti Gradskog društva BZK Preporod Zenica u Banjoj Luci i na Lastavici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dana 25. 07. 2021 godine delegacija BZK “PREPOROD“ GD Zenica je posjetila Grad Banja Luku, na poziv organizacije Vezeni Most. Tom prilikom orkestar „Preporoda“ je održao koncert u prepunoj dvorani Banskih dvora. U toku dana članovi Upravnog odbora na čelu sa predsjednikom Dr. Ajdinom Huseinspahićem su posjetili Ferhadiju, te druge kulturne spomenike ovog grada. U realizaciji koncerta na Banskim dvorima učestvovali su i članovi Kulturno umjetničkog društva Bosniafolk.

U sklopu manifestacije Lastavica 2021 BZK „PREPOROD“ GD Zenica je uzeo učešće 30.07. 2021 zajedno sa Muftijstvom zeničkim u organizaciji tribine pod nazivom „KORIJENI BOŠNJAČKOG IDENTITETA“ na kojoj su gosti bili prof. Dr. Ajdin Huseisnpahić, Dr. Elvir Duranović, Muftija hfz. Dr. Mevludin Dizdarević. 01. 08. 2021 godine orkestar „Preporoda“ održao je koncert na platou Lastavice i tom prilikom se predstavio sa najljepšim sevdalinkama i ilahijama.

PRESS SLUŽBA BZK “PREPOROD“ GD Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno