Kultura

Zenica Summer Fest, peta noć: “Noć Rock’n’Rolla Vranduk 2021” i “Ples Iskrica”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zenica Summer Fest, peta noć: “Noć Rock’n’Rolla Vranduk 2021” i “Ples Iskrica”- Tokom pete večeri ovogodišnjeg Zenica Summer Festa posjetioci su na Trgu Alije Izetbegovića uživali u programu članova zeničkog Plesnog kluba „Iskra“.

„Zadovoljstvo nam je bilo da se predstavimo pred zeničkom publikom i zahvalni smo organizatorima što smo plesali za naš grad i pokazali naše talente i dio onoga što uglavnom vide samo oni prisutni na plesnim takmičenjima“ rekla nam je Belma Čolaković, predsjednica i voditeljica Plesnog kluba „Iskra“, navodeći da su u večerašnjem programu predstavili grupne, ali i solo koreografije kroz mješavinu plesnih disciplina, kao što su moderni plesovi, jazz-dance akrobatika, gimnastika, hip-hop i showdance, kako bi publici ponudili što raznovrsniji sadržaj.

Vranduk je pak bio epicentar rock’n’rolla uz mlade i stare rockere iz Zenice i regiona. Pored toga što ima veliku historijsku važnost, kameni ambient predstavljao je savršeno mjesto za brze ritmove i solaže na gitari u kojem su Zeničani ali i gosti iz drugih gradova uživali u tipično rokerskom stilu. Od publike smo dobili informaciju da su željni još rock’n’rolla u našem gradu, te da se nadaju sličnim aktovima u skorijoj budućnosti. Jedna od pamtljivih izvedbi je bila ta mladih Varešanki iz udruženja „Moja prva nota“ u potpuno ženskom rock sastavu kao i specijalni gosti iz Banja Luke Katarza.

Sutrašnji, šesti dan Zenica Summer Festa nudit će dvije manifestacije. Prva s početkom u 10:30 h na Trgu Alije Izetbegovića obradovaće mališane sa dječijim programom „La, la, la“, dok će u večernjim satima na istoj lokaciji u 20:30 h biti priređena večer narodnih igara Bosniafolk.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno