Zenica

Forum građana Zenice: zašto je KT ZDK obustavilo istragu u vezi zagađenja?

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Forum građana Zenice: zašto je KT ZDK obustavilo istragu u vezi zagađenja? – Predsjedništvo Foruma građana Zenice je na svojoj sjednici održanoj 28.02.2018.god. razmatralo Obavještenje Eko foruma Zenica o Naredbi Kantonalnog tužilaštva ZDK o neprovođenju istrage protiv privrednog društva ArcelorMittal Zenica i njegovih odgovornih lica, zbog krivičnih djela onečišćenje okoliša iz čl. 303 stav 1 i 2 KZ F BiH i onečišćenje okoliša napravama iz čl. 304 KZ F BiH, jer navodno ne postoje osnovi odgovornosti.

Smatramo da su građani Zenice najvjerodostojniji svjedoci postojanja enormnog zagađenja, koje je drastično veće od dozvoljenog, a što je suprotno svim propisima i evropskim standardima i čije posljedice evidentno utiču na zdravlje i život građana Zenice.

Neshvatljivo je da KT ZDK ne prepoznaje ovo nezakonito ponašanje i ne vidi odgovornost ovog privrednog društva i njegovih odgovornih lica. Sasvim je jasno da ni građani Zenice a ni Eko forum, ne traže zabranu obavljanja djelatnosti ovog privrednog društva, nego njegovo postupanje u skladu sa propisima koji regulišu ovu oblast, te kažnjavanje odgovornih koji su prekršili te propise.

Stoga, Forum građana Zenice podržava Eko forum u ovim aktivnostima i njihovom nastojanju da se poštuju propisi i pravni sistem ove države.

Predsjedništvo Foruma građana Zenice



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno