Zenica

VIDEO+FOTO: mališani iz vrtića Sindibad obradovali najstarije Zeničane

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO+FOTO: mališani iz vrtića Sindibad obradovali najstarije Zeničane – Prvi mart se obilježava kao Dan nezavisnosti BiH, našeg topraka, jedine nam države, i jedine domovine. Mališani vrtića Sindibad su ovaj dan obilježili na poseban i originalan način. Svoju radost, sreću i patriotizam nisu ostavili unutar zidova naše Ustanove.

Naprotiv, podijelili su je sa najstarijim članovima našeg društva. Uz čestitke i maffine, koje su pravili zajedno sa odgajateljicama, čestitali su Dan nezavisnosti korisnicima JU Penzionerski dom ZDK u Zenici. Napravljeno je oko 200 maffina, a dio je ukrašen u plavoj, žutoj i bijeloj boji. I pogodite šta su to malene ručice naše dječice složile od ovih maffina!? Naravno, zastavu naše divne Domovine.

Učiteljice poručuju da djecu treba učiti istinskim vrijednostima, ljubavi i patriotizmu. Učiti ih da različitosti spajaju ljude, te da je ljepota upravo u različitosti; da pomažu druge oko sebe, i da posebnu pažnju obraćaju ka starijim osobama našeg društva. Jer, mnogi od njih su dali dijelove svojih života, kako bismo mi, danas, mogli slobodno hodati ovom zemljom. Cijenimo ih, i poštujmo, volimo se i radujmo.

Za ZB Adnan Zaimović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno