Zenica

Forum građana Zenice (FGZ): Oglašavanje povodom štrajka zdravstvenih radnika

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Forum građana Zenice (FGZ): Oglašavanje povodom štrajka zdravstvenih radnika – Forum građana Zenica ovim putem daje podršku nastojanjima SSSDMS ZeDo Kantona da ostvari svoje zahtjeve za poboljšanje uslova rada i izjednačavanje i povećanje koeficijenata ljekarima, te tako sa Vladom Ze Do Kantona potpiše Kolektivni ugovor koji bi bio dostojan njihove profesije i naobrazbe.

Smatramo da je način,po kome je Vlada pristala i najavila potpisivanje KU po kome bi se sukcesivno u tri navrata,ostvarilo povećanje koeficijenata i time popravio status ljekarima i stomatolozima i nakon medijskog objavljivanja postignutog sporazuma,odbila da potpiše dogovoreno,krajnje neodgovorno i prema ljekarima i prema građanima.To je i dovelo do toga da su ljekari pristupili štrajku, što može imati negativne posljedice po zdravlje građana.

Naime, svjesni smo kontinuiranog i stalnog trenda odlaska ljekara iz BiH, isključivo zbog stanja u kojem se nalazi zdravstveni sistem, a s njim i njihov status ,te smatramo da je neophodno preduzeti sve kako bi se zaustavio takav negativan trend .
Apelujemo na građane da se strpe i daju podršku ljekarima kako bi Vlada shvatila ozbiljnost u kojoj se nalazi naš zdravstveni sistem i pristupila rješavanju nagomilanih problema.

Time bi omogućila ostanak ljekara u BiH, a zdravstvenu zaštitu podigli na viši nivo, što građani i zaslužuju.

FORUM GRAĐANA ZENICE Predsjedništvo



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno