Nogomet

Festival ženskog nogometa/fudbala

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Festival ženskog nogometa/fudbala – Sedmi po redu Festival ženskog nogometa/fudbala biće održan u subotu 14. jula u Centru za edukaciju, sport i rekreaciju “Safet Zajko”, u Sarajevu.

Festival ženskog fudbala/nogometa održava se u okviru razvoja i promocije ženskog fudbala, te kako bi se mladim igračicama pružila prilika za razvoj i dodatno obrazovanje.

Planirano je da djevojčice iz 16 klubova, rođene 2005. godine i mlađe igraju podijeljene u četiri grupe od 17.00 do 20.00 sati.

Prije toga, kroz revijalnu utakmicu između očeva i kćerki (16.00 h) nastojaće se pokazati da je fudbal igra za sve.

Očekuje se da na Festivalu ženskog fudbala/nogometa učestvuje preko 200 djevojčica iz BiH a klubovi koji su potvrdili dolazak su:

ŽFK Radnik Bijeljina, ŽNK Posavina Domaljevac, ŽNK Čelik Zenica, ŽNK Neretva Jablanica, ŠF Tango Istočno Sarajevo, ŽNK Sloboda Tuzla, SFK 2000 Sarajevo, ŽFK Čelik Doboj, ŽFK Ljubić Prnjavor, ŽNK Iskra Bugojno, ŽNK Željezničar 2011 Bosanska Krupa, ŽFK Banja Luka, ŠF Bukovica, ŽFK Sloga Gornji Vakuf, ŽFK Sokolac i ŽOFK Gradina Srebrenik.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno