Nogomet

Organizacioni odbor pozvao FIFA-u da obilježi sjećanje na genocid u Srebrenici

Organizacioni odbor pozvao FIFA-u da obilježi sjećanje na genocid u Srebrenici – Organizacioni odbor za obilježavanje 23. godišnjice genocida nad Bošnjacima „SZ UN-a“ Srebrenica iz jula 1995. godine uputio je danas otvoreno pismo Svjetskoj fudbalskoj organizaciji (FIFA) u kojem poziva da početak prve polufinalne utakmice Svetskog prvenstva u fudbalu koje se igra u Rusiji obilježe minutom šutnje ili na drugi način u znak sjećanja na genocid u Srebrenici, prenosi Anadolu Agency.

“Poštovani, u Srebrenici se sutra obilježava 23 godine od genocida koji je počinjen nad Bošnjacima ‘SZ UN-a’ Srebrenica u julu 1995. godine. Kada se u Srebrenici obilježava tužna 23. godišnjica genocida, na Svjetskom prvenstvu u fudbalu igra se prva polufinalna utakmica između reprezentacija Hrvatske i Engleske.

Pozivamo Vas da početak prve polufinalne utakmice obilježite sjećanjem na genocid u Srebrenici minutom šutnje ili na drugi način, sve s ciljem upoznavanja svjetske javnosti na ovaj stravičan zločin, te da na taj način pošaljete poruku mira i opomene da se nikada i nigdje više ne ponovi Srebrenica”, navodi se u pismu FIFA-i.

sport1.ba

loading...