Zabava

Festival srednjovjekovne književnosti, muzike, igara i kuhinje

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Tradicionalni Festival srednjovjekovne književnosti, muzike, igara i kuhinje Muzej grada Zenice organizirao je u tvrđavi Vranduk. Stotinjak gostiju aktivno su se pridružili mlađahnim izviđačima u potezanju konopca, utrci u vrećama, te, najatraktivnijem natjecanju, streljaštvu.

Naravno, pažnju je privukla i promocija regionalna zbirka priča „Bosna Srebrena“, priče o bosanskim franjevcima što su ih u maniru magijskog realizma ispisali autori iz nekoliko država.

Knjigu su predstavili predsjednik Foruma građana Zenice, Tvrtko Mišanović, historičar Jasmin Mandžukić , te književnici Kemal Mahmutefendić i Željko Grahovac.
Potom su bez predrasuda i oklijevanja svi posjetioci uživali u degustaciji delicija iz srednnjevjekovne kuhinje, pred kojima je na top listi prednjačila teletina sa suhim šljivama (ispod sača). 

Festival su posjetili predstavnici Zavoda za zaštitu spomenika BiH, Društva pisaca BiH, Muzeja pod otvorenim nebom u Jajcu, Univerziteta u Zenici, Gimnazije u Zenici, KPD Prosvjeta, BZK Preporod, Foruma građana Zenice, Muzeja grada Tešnja, medija, Saveza izviđaća ZDK, te brojni drugi prijatelji Muzeja grada Zenice.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno