Zabava

Održana audicija za mjuzikl Ars centra

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Održana audicija za Mjuzikl u Ars Centru – održana je najavljivana audicija za Mjuzikl koji će se raditi u produkciji Ars Centra: PU Osnovne baletne i muzičke škole i Centra za edukaciju, promociju i afirmaciju djece i mladih. Kandidati koji su došli na audiciju bili su strosne dobi od 5 do 18 godina i pripremili su raznovrstan sadržaj, koji su prezentirali članovima stručne komisije.

Članovi komisije u sastavu:
Armen Škobalj ( profesor muzike i aranžer),
Tanisa Mustafić (magistar dirigovanja i muzičkih umjetnosti ) i
Emina Stojšić ( baletni pedagog i koreograf )

nakon saslušanih kandidata, ponovno su pogledali video snimke svih kandidata i odabrali one koji su ušli u uži izbor. Više o izboru i fotografije pogledajte na stranici Baletno Muzička Škola u albumu stranice: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.435541849938119.1073741890.434332286725742&type=1

Zbog veće potrebe za solistima u Mjuziklu koji će se raditi i neophodne alternacije za svaku ulogu, iz Ars centra su najavili novu audiciju za kandidate koji se nisu na vrijeme prijavili za prvi krug, a koja će se održati početkom maja. Odmah potom najvljuje se i drugi krug audicije sa zadacima koji će biti konkretni za svakog izabranog kandidata iz prvog kruga.

Pratićemo tok dešavanja oko pripreme mjuzikla, te čekati premijeru koja je planirana do kraja godine, kako nam je saopćila direktorica Osnovne baletne i muzičke škole „Ars Centar“ Biljana Trifković.

Recimo i to, da će sa izabranim solistima, plesačima i horom raditi stručni tim Ars Centra ( profesori muzike, profesori solo pjevanja, stručnjaci za scensku i plesnu umjetnost) i da će djeca koja budu i projektu imati kvalitetne muzičko scenske i plesne radionice koje će im biti korisno iskustvo i sjajna edukacija.
Sretno Ars timu u daljem radu, u nastajanju Mjuzikla koji bi trebao u svojoj konačnici objediniti veliki broj muzičara koji bi svirali uživo u Mjuziklu i veliki broj pjavača i plesača na sceni.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno