Biznis

Federalni premijer o stanju u Željezari Zenica

Federalni premijer o stanju u Željezari Zenica – Rješenje za Željezaru Zenica je jedno agresivno restruktuiranje,znači upotreba imovine koju posjeduje Željezara, odvajanje tekućeg biznisa i naravno socijalizacija viška uposlenih i tu na raspolaganju stoji Vlada Federacije za uvezivanje radnog staža i eventualno za otpremnine,izjavio je danas u Zenici federalni premijer Fadil Novalić,nakon svečanosti otvaranja sajma ZEPS.

Nažalost, ove sedmice resorni ministar Džindić je odsutan,nalazi se u Moskvi i nakon njegovog povratka, predmet Željezare će doći na Vladu, potvrdio je Novalić.

Pri tome je ustvrdio da po Zakonu o zaduženjima i garancijama, federalna vlada ne može biti garant vraćanja duga Željezare prema Poreznoj upravi koji se procjenjuje na oko 9 miliona maraka.

Vlada, s druge strane može garantovati ishod rješenja svojim aktivnostima,ali ne može dati klasičnu garanciju, jer je u Federaciji BiH 22,5 hiljade preduzeća i na taj način bi doveli u pitanje budžet i sve ono što se iz njega namiruje, pojasnio je federalni premijer.

(Š.B.)
rtvze.ba

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem