Biznis

Messer slavi 20 godina uspješnog poslovanja u BiH, jedno od dva glavna postrojenja u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Messer slavi 20 godina uspješnog poslovanja u BiH, jedno od dva glavna postrojenja u Zenici – Najveća svjetska kompanija za proizvodnju plinova kojom upravlja vlasnik, Messer Group, u četvrtak, 05. oktobra u krugu kompanije u Rajlovcu proslavlja dvadeset godina svoga uspješnoga poslovanja u Bosni i Hercegovini.

Messer je 1997. godine osnovao svoje prvo preduzeće u Mostaru pod nazivom Messer Mostar Plin i od tada do danas razvio je svoje djelovanje na prostoru cijele Bosne i Hercegovine. To znači da osim mostarskog društva u BiH egzistiraju i Messer BH Gas i Messer Tehnoplin koji se bave proizvodnjom, plasmanom i distribucijom plinova.

Glavna postrojenja nalaze se u Zenici (kisikana) i u Sočkovcu (CO2). U ovih dvadeset godina Messer je uposlio više od 100 radnika, uložio u gradnju, infrastrukturu i logistiku preko 100 miliona KM, izgradio nekoliko distributivnih centara i punionica, čime je pozitivizirao poslovni ambijent u BiH i ostao dosljedan svojoj strategiji investiranja danas u bolje sutra.

To je potvrdio u svojoj izjavi i vlasnik kompanije g. Stefan Messer koji će prisustvovati svečanom obilježavanju jubileja u sjedištu kompanije u Rajlovcu, u četvrtak, 05.oktobra u 19.30 sati.

„Ovdje u Bosni i Hercegovini sigurno smo među prvim stranim preduzećima koja su odlučila ujediniti svoju modernu tehnologiju i infrastrukturu sa domaćom pameti i ljudskim resursima. Takva politika pokazala se ispravnom i zato smo danas ovdje gdje jesmo – u Sarajevu, glavnom gradu BiH, našoj centrali u kojoj se razvija strategija uspješnoga poslovanja. I planiramo ostati još dugo”, rekao je g. Messer.

Ova kompanija je među prvim stranim investitorima koji su došli u poslijeratnu BiH i razvijali svoj posao, ali ujedno i razvijali ekonomiju ove zemlje. Messer je proglašen i najvećim stranim investitorom od strane FIPA-e, a nekoliko puta je generalni direktor Ilievski dobio priznanje za najmenadžera te kompanija uvrštena među najpoželjnije poslodavce.

„Dvadeset godina je najbolji dio u aktivnome radnom vijeku jednog čovjeka. Taj najplodniji dio naših života Messer je ugradio u privredu Bosne i Hercegovine i u njen industrijski razvoj. Smatrali smo i dan danas smatramo da to ima smisla. Da se ovdje mogu napraviti rezultati vrijedni spomena. I uspjeli smo da pokažemo da ništa nije nemoguće uz želju, rad, istrajnost, dobre namjere i viziju. Širili smo se od Mostara na jugu do Bihaća na sjeveru, za nas nikakve, pa ni entitetske granice nisu predstavljale problem nego motiv“, istakao je g. Valentin Ilievski, generalni direktor Messera u BiH.

Nakon svečane proslave Messer će otvoriti još jedno postrojenje CO2 u Sočkovcu, a do kraja ove godine počet će s radom i nova punionica i distributivni centar u okviru Tehnološkog parka u Banjoj Luci.

„Nove investicije dovode do širenja, a širenje podrazumijeva i izvoz van granica naše zemlje. Naredna godina bit će orijentirana na eksportiranje. Kao i narednih sto, koliko se najmanje mislimo zadržati ovdje“, poručuju iz Messera.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno