Zenica

Federalna vodna inspekcija: Nakon zaprimljene prijave o zagađenju Bosne, inspektori na terenu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Po dojavi aktivista za zaštitu rijeke Bosne o incidentnom zagađenju rijeke Bosne koje je primjećeno jutros iza 7 sati u blizini privrednog subjekta Arcelor Mittal u Zenici, Glavni federalni vodni inspektor se hitno uputio na lice mjesta.

U rijeci nije primijećen pomor ribe, a o incidentnom zagađenju su obaviješteni svi nadležni organi – policija, kantonalni vodni inspektor, te nadležna Agencija za vodno područje rijeke Save, radi poduzimanja daljih mjera iz djelokruga njihovih nadležnosti.

Federalna uprava za inspekcijske poslove poduzima sve zakonom propisane mjere iz svoje nadležnosti kako bi utvrdila uzrok i sankcionisala počinioca zagađenja, te će, po okončanju inspekcijskog nadzora, o nalazima i poduzetim mjerama javnost biti blagovremeno informisana.

“Zahvaljujemo aktivistima za zaštitu rijeke Bosne koji su blagovremenom dojavom omogućili promptnu reakciju Federalnog vodnog inspektorata i poduzimanje mjera s ciljem utvrđivanju činjeničnog stanja”, navodi se u saopćenju Federalne uprave za inspekcijske poslove.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno