Zabava

Fantastična bosanskohercegovačka komedija  „IH, KAKO BIH TE JA“ stiže u Zenicu, BNP  30.11.2019. u 20: 00h!

Fantastična bosanskohercegovačka komedija  „IH, KAKO BIH TE JA“ stiže u Zenicu, BNP  30.11.2019. u 20: 00h!

Hit komedija „Ih, kako bih te ja“, koja je u vrlo kratkom periodu pridobila brojnu oduševljenu publiku, dolazi u Zenicu.

Riječ je o satiri o bračnim odnosima u kojoj se u nizu kratkih, ali dinamičnih i duhovitih scena, supružnici dovode u situaciju u kojoj bi najradije „ubili“ jedno drugo. Iako je riječ o komediji, tekst je prilagođen da, osim što je humorističan, bude ‘predstava u predstavi’. U ovoj humorističnoj adaptaciji to je povezano sa scenama predstave u predstavi inspiriranim karijerom glumice Jasne Ornele Bery, točnije slikom koju drugi imaju o njoj. Sve je na jedan duhovit način oblikovano u konceptu jubileja gosp. Bery, njenog odnosa prema kazalištu, glumi, svojoj karijeri i mlađim kolegama .

Ovu relativnu novu komediju na kazališnim daskama obilježava specifičan bosanskohercegovački humor, ali i svakodnevni dijalozi svih nas.

Komedijom, “Ih, kako bih te ja” Jasna Ornela Bery obilježila je svoj jubilej pod nazivom “Jubilej 40 i nešto”. Riječ je o projektu koji je vođen visokim standardima i besprijekornim glumačkim talentom svih triju glumaca.

Komedija “Ih, kako bih te ja” naišla je na odličan prijem kod publike, koja je predstavu nagradila ovacijama i velikim više minutnim aplauzom već prilikom premijerne izvedbe u matičnom kazalištu.. Predstava je namijenjena široj publici, tj. građanima svih uzrasta .

Zato dođite 30. novembra u BNP Zenica, na 90 minuta čistog i iskrenog smijeha i dopustite da vas predstava provede kroz niz zapleta i raspleta svakodnevnog života!

Predstavu je režirao Irfan Avdić, produkciju potpisuje sama Jasna Bery a uloge tumače; Jasna Ornela Bery, Vuk Marinić, Mario Drmać.

Ulaznice u prodaji  na dan predstave na blagajni BNP-a.

 

 

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem