Info

Fakulteti koje najčešće završavaju milijarderi

Ovo su fakulteti koje najčešće završavaju milijarderi
Ovo su fakulteti koje najčešće završavaju milijarderi
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Fakulteti koje najčešće završavaju milijarderi- U životu je bitno imati sreću, a onda će sve ostalo sigurno doći. Nije bitno ni koju ste školu završili, ni što ste u njoj naučili, bitno je samo da li će vas u poslovnim poduhvatima pratiti sreća. Upravo je takva situacija sa TOP 10 svjetskih milijardera, od kojih neki nemaju diplomu fakulteta.

Međutim, postoje i oni koji su u svoje obrazovanje ulagali kako bi danas iza sebe imali ogromno bogatstvo. Evo što su oni studirali:

10. MJESTO – FILOZOFIJA

Filozofiju je studiralo četiri od 100 svjetskih milijardera, među njima je i George Soros, a na osnovu istraživanja može se zaključiti da bavljenje ovom naukom može biti unosno.

9. MJESTO – TRGOVINA

Fakultete na kojima se izučava trgovina učilo je petoro od 100 svjetskih milijardera među kojima je i Robert Kuok, biznismen iz Kine.

8. MJESTO – MATEMATIKA

James Harris Simons je jedan od petorice milijardera koji je za svoje bogatstvo zahvalan ovoj prirodnoj nauci.

7. MJESTO – KOMPJUTERSKE NAUKE

Sergey Brin je jedan od osnivača kompanije Google, te je tako dobar predstavnik milijardera koji su završili fakultet vezan za kompjutere i isti unovčili. Inače, na svijetu ima šest milijardera od 100 koji su završili ovakve fakultete.

6. MJESTO – POVIJEST

Historiju je studiralo čak sedmoro milijardera koji se nalaze u TOP 100 na svijetu.

5. MJESTO – FIZIKA I HEMIJA

Na petom mjestu se nalaze fizika i hemija, a njihov predstavnik je svakako Rus Oleg Deripaska. Osmoro milijardera se nalazi među 100 najboljih na svijetu.

4. MJESTO – STUDIJE PRAVA

Čak 15 milijardera, koji se nalaze u TOP 100 na svijetu, studiralo je pravo, a njihov predstavnik je Sumner M. Redstone, medijski magnat.

3. MJESTO – EKONOMIJA

Nakon četvrtog mjesta, broj milijardera koji se nalaze u TOP 100 na svijetu se strmoglavo uvećava, tako da je onih koji su studirali ekonomiju i zaradili ogromne svote novca čak 36. Među njima je investitor Charles R. Schwab.

2. MJESTO – BIZNIS

Uključuje administraciju, financije i internacionalno poslovanje. U TOP 100 milijardera na svijetu nalazi se 38 onih koji su studirali biznis studije. Njihov predstavnik je Ananda Krishnan.

1. MJESTO – INŽENJERING

Na svijetu postoji čak 48 ljudi koji su završili fakultete vezane za inženjering i nalaze se u TOP 100 milijardera.

manager.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno