Info

Evo kako jednostavno i jeftino možete saznati vrijednost polovnog automobila

Evo kako jednostavno i jeftino možete saznati vrijednost polovnog automobila
Evo kako jednostavno i jeftino možete saznati vrijednost polovnog automobila
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Evo kako jednostavno i jeftino možete saznati vrijednost polovnog automobila – Centar za vozila Hrvatske lansirao je početkom travnja novu uslugu “Jomologija”, a riječ je o servisu koji objedinjuje nekoliko ogromnih baza podataka – nikad opsežnije i za krajnjeg korisnika praktičnije kataloge tehničkih podataka, cijena novih i procijenjenih vrijednosti rabljenih vozila.

Pregled baze tehničkih podataka za korisnike je pritom besplatan, dok se prikaz novonabavnih cijena i vrijednosti rabljenih naplaćuje po upitu. Cijena pojedinačnog upita je povoljnih 15,92 kune, a dostupno je i nekoliko prepaid paketa koji cijenu po upitu umanjuju i do 8 kuna (paket od 1000 upita).

Glavno pitanje je, međutim, kome je točno ova usluga u ovom trenutku namijenjena, s obzirom na to da Carinska uprava još od 1. srpnja 2013. pri izračunu trošarina koristi katalog Eurotax, a usluge Eurotaxa od početka 2016. koristi i Porezna uprava, pri izračunu poreza od 5 posto na stjecanje rabljenih.

Samim time, vrijednosti koje budu dobivene uslugom “Jomologija” u ovom trenutku samo su zgodan orijentir za porez koji bi vozačima mogao biti naplaćen pri unosu ili kupnji rabljenog na domaćem tržištu. No, činjenica je da je isti slučaj i s informativnim izračunom koji se vozačima nudi u Eurotaxu, a taj stoji ipak znatno konkretnijih 8 eura + PDV.

To, međutim, nije jedina prednost u odnosu na Eurotax – u Centru za vozila Hrvatske naglašavaju da je njihov portal moderniji i jednostavniji za korištenje. Osim toga, ističu da sadrži vrijednosti više od 40.000 pojedinačnih vozila do čak 25 godina starosti, koje su pritom dobivene analizom cijena preko 20 posto vozila u prodaji na domaćem tržištu.

Sve to, kažu, velike su prednosti njihova proizvoda, s kojim vjeruju da bi mogli vratiti povjerenje Ministarstva financija i obnoviti suradnju.

slobodnadalmacija.hr



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno