Info

BiH dobitnica pet etiketa EFFE

BiH dobitnica pet etiketa EFFE
BiH dobitnica pet etiketa EFFE
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

BiH dobitnica pet etiketa EFFE – Bosna i Hercegovina je dobila pet etiketa (EFFE) Evropske asocijacije festivala i nosioca projekta Evropa za festivale, festivali za Evropu, koja je objavila spisak dobitnika EFFE etiketa za 2017 – 2018. godinu. Konferencija za dobitnike biće održana od 3. do 6. maja u Visbadenu.

Nakon detaljne evaluacije koja je bila povjerena nacionalnim ekspertima i evropskom žiriju, čija je odluka bila konačna, 45 festivala iz regiona zapadnog Balkana postalo je dijelom velike evropske mreže festivala i nosilac EFFE etikete za kvalitet.

Dobitnici etikete nude širok spektar žanrova i aktivnosti za svoju publiku. EFFE povezuje specifičnu zajednicu festivala koja predstavlja pravi dar evropskoj kulturi i raznolikosti koja živi u njenim festivalima.

Nosioca EFFE etikete za 2017-2018. godinu najviše je iz Republike Srbije, 30, Crna Gora ima sedam, a Albanija dvije EFFE etikete, saopćio ArtLink festival.

Bosna i Hercegovina je dobila etikete za Festival bosanske drame i autora Zenica, Festival moderne umetnosti “arTz”, Međunarodni festival “Sarajevska zima”, Pozorišni festival “Petar Kočić”i Tuzla Film Festival.

bhrt.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno