Zabava

Eurosong: odvojeno glasovi publike i žirija

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Eurosong: odvojeno glasovi publike i žirija – Organizatori takmičenja za pesmu Evrovizije objavili su danas da se mijenja način saopštavanja rezultata glasanja, s ciljem da se uvede veća neizvjesnost u finale takmičenja. Do sada je saopštavani zbirni rezultat glasova žirija i publike svake zemlje.

Prema novim pravilima, glasovi žirija i publike će se objavljivati odvojeno i prvo će televizije 43 zemlje učesnice objaviti glasove žirija iz svake zemlje, a na kraju će bit objavljeni glasovi publike.

Organizatori kažu da će se na ovaj način stvoriti dramatičan kraj i da pobjednik neće biti poznat do samog kraja takmičenja.
Ranijih godina dešavalo se da se pobjednik zna i 20 minuta prije kraja glasanja.

“Ova promena formata unijeće novi nivo uzbuđenja u finiš takmičenja za Evrosong”, rekao je izvršni producent ovogodišnje predstave Martin Esterdal, prenosi BBC.

Promjena, predstavljena kao najveća promjena od uvođenja sistema sa 12 poena prije 40 godina, počeće da se primjenjuje već na ovogodišnjem Evrosongu, koji će biti održan 14. maja u Stokholmu, saopštila je Evropska unija emitera (EBU).



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno