Zabava

Video: Ruvex uradio remix Ederlezi – Zuzi Zu

Ruvex uradio remix Ederlezi
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Video: Ruvex uradio remix Ederlezi – Zuzi Zu- Kao što smo najavili, dugogodišnja saradnja je nastavljena, a ono što je najvažnije barem za našu produkciju je da nam se uvijek ponovo vraćaju naši dragi prijatelji muzičari. Ideja o modernoj verziji pjesme Ederlezi sa autentičnim vokalom kojeg je pjevala Zuzi za Bijelo Dugme, tako i glavna tema u filmu”Dom za vješanje”, jedina novost je da je pjesma pjevana na autentičnom jeziku u ovoj verziji, a stara iz 80-tih je naravno samo je bila obrada G.Bregovića, kaže Alen Ruvić aka DJ Ruvex.

– Zuzi je zaista izuzetan vokal, kao profesor muzike mogu sebi dati za pravo da i to prokomentarišem:njena boja glasa,interpretacija,”šaranje”kroz tonalitet tako vješto da taman kada hoćete da kažete”ode u falš” shvatite da se igra sa vokalnom linijom. Mislim da autentičnost stila pjevanja,koji je samo djelimično pokazala ovdje bi bilo nemoguće iznotirati. Video je radila produkcija INVENIO FILMS čiji je zadnji uradak bio spot za pjesmu Romanija-HALIDA BEŠLIĆA, na čelu sa producentom i mojim drugom Daliborom Mrdićem iz Bijeljine.

EDERLEZI 2016 sam pokušao lično kao aranžer da napravim što energičniju, a tajna je ležala u gumb “delete” na tastaturi. Ritamska linija koja se sastoji od “žestoke pape” i romskih perkusija je bila dovoljna za aranžman. Prvobitna verzija je bila mnogo prenatrpana ,brisanjem kanala dobivao sam sve više energije i tu je falilo malo “safta” da ne budemo sada baš neozbiljni Dj-evi koji samo podbace”. tuc tuc” ispod glasa:- ),,distorzija je odlično pasala i def ostala, ali nisam mogao da ne probam moju najveću muzičku ljubav orijentalni zvuk, iskreno el.gitaru sa najjačom distorzijom kombinovati sa prekrasnim turskim klarinetom i pomisliti je”soundocid”ali kada smo pustili dionicu”woow to je to”.

Ja kao producent sam pokušao da što više master koji ćete slušati frekventno prilagodim za Vaše mobilne uređaje,laptope i tv ali ako zaista želite da čujete pravi zvuk download HQ mp3 će biti dostupan ubrzo na ZenicaBlogu.pa slušalice i uživajte. ZenicaBlog ima ekskluzivno pravo da promoviše prva spot i pjesmu što se tiče portala, nakon toga u subotu oko 10h premijera HD na FACE TV, dalje radio stanice i Youtube u 4K Rezoluciji, navodi Ruvić i dodaje – .

Usput, imamo novu stranicu koja je prilagođena za sve mobilne uređaje i potpuno je redizajnirana www.ruvexmusic.com

Pogledajte video u malo slabijoj rezoluciji do promocije na tv kada će vam biti dostupan 4k

Alen Ruvić, Ruvex RUVEXMUSIC www.ruvexmusic.com



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno