Zabava

Eurosong: BiH 17. u prvom polufinalu

BiH 17. u prvom polufinalu
BiH 17. u prvom polufinalu
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Eurosong: BiH 17. u prvom polufinalu- Evropska radiodifuzna unija (EBU) objavila je redoslijed nastupa za obje polufinalne večeri ovogodišnjeg Eurosonga, prema kojem bh. predstavnici nastupaju 17. u prvom polufinalu, saopćio je BHRT.

U skladu s formatom koji je uveden 2013. godine, producenti show programa su napravili redoslijed nastupa u kojem svaka pjesma treba da dođe do izražaja te se na taj način kreira uzbudljiv televizijski show.

U prvom polufinalu, 10. maja,redoslijed je, Finska, Grčka, Moldavija, Mađarska, Hrvatska, Holandija, Armenija, San Marino, Rusija, Češka , Kipar, Austrija, Estonija, Azerbejdžan, Crna Gora, Island, Bosna i Hercegovina i Malta.

U drugom polufinalu, 12. maja, redsolijed nastupa je, Latvija, Poljska, Švicarska, Izrael, Bjelorusija, Srbija, Irska, Makedonija, Litvanija, Australija, Slovenija, Rumunija, Bugarska, Danska, Ukraina, Norveška, Gruzija, Albanija i Belgija

Unatoč nastojanjima SVT-a i EBU-a da ostanu u formatu od 120 minuta, tokom finaliziranja priprema show programa postalo je evidentno da to nije moguće.

Stoga će, po prvi put ove godine, umjesto dosadašnjih 120 minuta, polufinalne večeri trajati 125 i 130 minuta.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno