PERO Zenica
Zenica

Eko forum: pitanje Gradskom vijeću – kako će ArcelorMittal smanjiti emisije SO2 koksnog plina

Eko forum: pitanje Gradskom vijeću – kako će ArcelorMittal smanjiti emisije SO2 koksnog plina – Sutra će Gradsko vijeće raspravljati o investiciji u toplanu koja bi trošila koksni i visokopećni plin. Prije konačne odluke, trebalo bi pitati ArcelorMittal kako namjerava riješiti smanjenje emisija SO2 sa Koksare, jer su još 2013 izjavili da im je to preskupo, da nemaju 30 miliona eura koliko bi koštala mjera koju su oni sami predložili kad su prvi put tražili okolinsku dozvolu i koju su trebali završiti 2012, godine, navode danas iz Eko foruma Zenica.

Ako za to imaju novo rješenje, bilo bi lijepo da nam ga pokažu, da ne bude opet “nama je to skupo, mi to ne bismo realizovali”.

______________
FB Komentari koji slijede su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Zenicablog - KOMENTARIŠITE GORNJI ČLANAK pristojno i u skladu s etičkim normama javnog obraćanja! Redakcija Zenicabloga zadržava pravo da neprimjerene komentare bez upozorenja obriše, a u slučaju ponavljanja ili težih prekršaja i onemogući autora da nastavi komentarisanje!
 
loading...