Zenica

Ekipa Prve gimnazije u Zenici osvojila prvo mjesto na Kantonalnom takmičenju “Projekt građanin”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ekipa Pve gimnazije u Zenici osvojila prvo mjesto na Kantonalnom takmičenju “Projekt građanin”

Pobjedom na Gradskom takmičenju „Projekt građanin“, a u okviru predmeta Demokratija i ljudska prava, učenici Prve gimnazije su se plasirali na kantonalni nivo takmičenja.

Na Kantonalnom takmičenju održanom 19.4. ekipa Prve gimanzije je, u oštroj konkurenciji, ostvarila ubjedljivu pobjedu.

Tema koju su obrađivali nosi naziv “Škola je pravo a ne luksuz”a tiče se prava osoba sa invaliditetom i uklanjanja prostornih i drugih barijera u domenu obrazovanja. Svojim projektom su istakli problem neprilagođenosti pristupa i boravka učenika sa invaliditetom u školama Zeničko-dobojskog kantona. Smatraju da je ovo problem koji treba prioritetno rješavati i s tim zahtjevom su se obratili nadležnim institucijama. Ponosni smo na uspjeh naših učenika na takmičenju ali i na njihovu iskrenu želju da sva djeca, bez diskriminacije, ostvare svoje pravo na obrazovanje.

Pod mentorstvom prof. Jasmine Delić odeljenje III-1 je pripremalo ovu prezentaciju, a predstavili su je učenici: Nejla Mujčinović, Berna Simsek, Alajbegović Emina, Neimarlija Sefira, Ćerim Nedžma, Baručija Adna, Šabanović Amina i Baručija Emir.

Slijedi Finalna smotra pobjednika iz cijele Bosne i Hercegovine, u Sarajevu 18. i 19.5.2023. godine.

Tekst i fotografije: prof. Jasmina Delić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno