Zenica

Saopćenje za javnost: Bajramska kafa s predsjednicima nacionalnih kulturnih društava

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U ponedjeljak,24. 4. 2023. godine Galerija “Preporod” Zenica ( organizaciona jedinica BZK”Preporod” BiH) organizovala je bajramsku kafu s ostalim predsjednicima nacionalnih kulturnih društava ( BZK ”Preporod” Zenica,BZK ”Preporod” ZDK , Galerija “Preporod” Zenica, SKPD “Prosvjeta”,HKD “Napredak” i Jevrejska opština u Zenici).

Pored lijepe prigode u povodu obilježavanja Bajrama, uz bajramsku kafu I tradionalne kolače, predsjednici nacionalnih kulturnih društava razgovarali su o aktivnostima koje mogu zajedno realizirati ove godine,kako bi kroz različite vidove i svoje sekcije predstavili ljepotu svojg identiteta kroz kulturu.

Za početak aktivnosti dogovoreno je da se organizuju i postave četiri značajne likovne izložbe svakog nacionalno kulturnog društvo,ali i da se kroz ostale aktovnosti predstavi kultura svakog.

Sastanak predsjednika nacionalnih kulturnih društava iz Zenice smatramo značajnih I predstavlja nastavak saradnje ,koja se realizuje od samih postanka ovih društava.Ovo će biti prve azajedničke aktivnosti poslije pandemije korone.

P R E D S J E D N I C A

Galerija „Preporod“ Zenica

Amna Sofić, prof.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno