Zenica

FOTO: Održan Dan otvorenih vrata Univerziteta u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Danas je u Kampusu Univerziteta u Zenici održan Dan otvorenih vrata. Učenici srednjih škola Zeničko-dobojskog i Srednjobosanskog kantona su kroz druženje sa studentima i nastavnicima Univerziteta u Zenici  imali priliku saznati više informacija o studijskim programima na fakultetima, kao i o uslovima studiranja na našem Univerzitetu.

Maturantima su se ovom prilikom obratili prof.dr.sc. Jusuf Duraković, rektor Univerziteta u Zenici i Faris Preljević, predsjednik Unije studenata.

Rektor prof.dr.sc. Jusuf Duraković je u svom obraćanju budućim studentima poručio: “Pred vama je važna životna odluka – šta i gdje ćete studirati?  Vodite računa prilikom izbora vašeg budućeg zanimanja. Vodite se principom da sutra radite ono što volite i za šta ćete brzo dobiti posao u Bosni I Hercegovini. Ono što je veoma važno, kako za vas tako i za državu Bosnu i Hercegovinu, je da studirate i ostanete ovdje. Ja bih bio sretan da vaš izbor bude Univerzitet u Zenici.”

Faris Preljević je budućim kolegama govorio o važnosti studiranja i njihovoj ulozi u budućim društvenim aktivnostima i procesima, kao i o studentskom životu na Univerzitetu u Zenici.

Današnji događaj predstavlja završetak aktivnosti koje je Univerzitet u Zenici provodio u proteklih mjesec dana s ciljem promocije Univerziteta budućim studentima, njihovim roditeljima ali I građanima. Nastavnici i saradnici posjetili su srednje škole u Zeničko-dobojskom i Srednjobosanskom kantonu, ali i u  Sandžaku gdje su prezentirali studijske programe Univerziteta. Osim toga dogovoreni su i televizijski nastupi predstavnika Univerziteta u emisijama u više televizijskih kuće, te pokrenuta intenzivna kampanja u medijima i na društvenim mrežama.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno