Rekreacija

Džematska liga: Prva faza završena! Poznate ekipe koje idu dalje

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Džematska liga: Prva faza završena! Poznate ekipe koje idu dalje – Sunčani Turski park je u subotnjem poslijepodnevu priredio još jedan praznik futsala i to igranjem posljednjeg tj III kola prve faze takmičenja u 5. sezoni Džematske Lige.

Napomenućemo da su već poznate konstrukcije tri grupe koje će se formirati nakon odigrane prve faze takmičenja. Plasman je svakako jako bitan jer određuje ne samo u kojoj će se grupi ekipa naći nego i poziciju u kosturu završnice.

Ričice – Tišina (1-1) 2-3

Terzić 1-0; Čečura 1-1; Hamzić 1-2; Čančar 1-3; Šatorović 2-3

III kolo su otvorile jako dobre ekipe Ričice i Tišina. Prvo poluvrijeme je završeno sa po jednim golom u mreži obje ekipe. Drugo poluvrijeme je golom Hamzića bolje otvorila ekipa Tišine. Do kraja utakmice je Tišina uspjela da sačuva prednost i tako završi prvu fazu pobjedom.

Lokvine – Blatuša (2-4) 2-8

Kahrić 1-0; Imamagić 1-1, 1-2, 1-3; Šabić 1-4; Kahrić 2-4; Imamagić 2-5, 2-6, 2-7; Mujezinović 2-8

Lokvine u susret ulaze sa mišlju da još jednom pobjedom ovjere prolaz dalje, dok je Blatuša suvereno na čelu grupe A i eventualna 3 boda znači bolje pozicioniranje u drugoj fazi kao prvoplasirani. Iako se očekivalo više od ovog susreta u pogledu neizvjesnosti ovaj susret je završen ubjedljivom pobjedom Blatuše i sa šest golova Imamagića

Donja Gračanica – Kočeva (0-1) 1-1

Čolaković 0-1; Sivac 1-1

Kočevu smo vidjeli na terenu samo jedanput i tada je neriješen ishod susreta uveliko otežao put ove ekipe u narednu fazu, dok je Donja Gračanica pobjedom u prošlom kolu protiv jakih Stranjana znatno sebi olakšala teret ovog susreta. Kočeva je organizovanom igrom došla do vodstva kojeg je sačuvala do kraja prvog poluvremena. Donja Gračanica je uspjela doći do izjednačenja ali do kraja susreta nije bilo promjene neriješenog rezultata.

O.O. MIZ – Potok (2-2) 5-3

Kadrić 1-0; Bajramović 1-1;  Šabanović 2-1; Bajramović 2-2; M. Al-Jarban 3-2; Kadrić 4-2; Brkić 4-3; A. Al-Jarban 5-3

Susret prvoplasirane i trećeplasirane ekipe grupe B obećava sjajnu igru. Obje ekipe su ušle oprezno u duel a rezultat je prva promijenila ekipa O.O. MIZ. U nastavku utakmice su se obje ekipe otvorile te su golovi padali na obje strane. Na kraju je kao bolja iz ovog duela izašla ekipa

Pridražići – Sejmen (4-0) 6-0

Šišić 1-0, 2-0; Delić 3-0; Ahmetspahić 4-0; Šišić 5-0; Delić 6-0

Zanimljiv susret dvije ekipe koje su došle da se nadigravaju. Pridražići su bolje otvorili susret sa dva brza gola. U nastavku Sejmen nije imao odgovor na napade Pridražića koji su pokupili puni plijen sa ove utakmice.

Trgovišće – Starina (2-1)

Suljić 0-1; Telalović 1-1; Podojak 2-1; E. Tursanović 2-2; Podojak 3-2

Tvrda utakmica koja odlučuje o putniku u drugu fazu je posljednja na redu u trećem kolu prve faze. Nakon  prvog poluvremena rezultat je ipak bio na strani Trgovišća. Nakon žestokog poluvremena Trgovišće je odnjelo pobjedu.

Gornja Zenica – Donja Vraca 0-3

Obrenovci – Stranjani 0 – 3

Obje utakmice su zabilježene službenim rezultatima

U drugoj fazi su kreirane tri grupe:

GRUPA 1

  1. BLATUŠA
  2. TIŠINA
  3. KOČEVA
  4. POTOK

GRUPA 2

  1. PRIDRAŽIĆI
  2. LOKVINE
  3. DONJA VRACA
  4. STRANJANI

GRUPA 3

  1. O.O. MIZ
  2. DONJA GRAČANICA
  3. TRGOVIŠĆE
  4. RIČICE

Utakmice druge faze nas očekuju već u narednoj sedmice.

S.T.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno