Rekreacija

FOTO: Članovi GSS Zenica uspješno ispeli najviši vrh Austrije – Grossglockner 2017

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Članovi GSS Zenica uspješno ispeli najviši vrh Austrije – Grossglockner 2017 – Članovi Gorske službe spašavanja Zenica uspješno su izvršili uspon na najviši vrh Austrije. Četveročlana ekipa krenula je ujutru u SEDAM sati od doma Lucknerhaus i za TRI sata stigli do Stüdhlütte 2.801 mnv, pa preko ledenjaka do kuće Erzh Johann-Hütte koja se nalazi na visini od 3.454 mnv odakle su krenuli na završni uspon.

Zbog loših vremenskih uslova, jake magle i kiše koja je počela da pada na visini od 3.600 mnv odlučeno je da jedan dio ekipe ostane, a drugi dio pokuša izaći na vrh. Prolaskom kroz jako strmi dio koji je prekriven snijegom i ledom stigli na Kleinglockner 3.770, te izvršili završni uspon na Großglockner 3.798 mnv.

Nakon čega se kompletna ekipa sigurno vratila do početne tačke. Uz članove GSS Zenica u ekipi se nalazio i uposlenik doo AL-PVC stolarija “LEPIR” koja je i finansirala ovaj uspon, kojima se ovom prilikom i zahvaljujemo.

za ZB Semir Šatorović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno