Ostali sportovi

Dvije zlatne medalje za Lanu Zakić iz KK Čelik na 21. “TK Open“ u Tuzli

Dvije zlatne medalje za Lanu Zakić iz KK Čelik na 21. “TK Open“ u Tuzli – Protekle subote, 29.2.2020.godine, u Tuzli je održan 21. “TK Open“ u karateu za djecu, kadete, juniore i seniore, a povodom 1. marta Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Organizator je bio Klub borilačkih sportova „Tuzla“. Na ovom turniru učestovalao je 762 takmičara iz 69 karate klubova iz pet zemalja (Srbija, Hrvatska, Crna Gora, Makedonija i BiH).

Karate klub (KK) Čelik Zenica je učestvovao sa tri takmičara, saopštavaju iz KK Čelik.

Lana Zakić je ponovno briljirala, nadmoćno osvojivši dvije zlatne medalje u kategoriji kate pojedinačno djevojčice 2007. godište i borbe djevojčice 2007. – 49 kg. Ovo je za Lanu bila veoma dobra provjera pred predstojeće Federalno karate prvenstvo, koje će se održati u Zenici u zeničkoj Areni 08. Marta 2020.godine.

Džejna Džaferbegović je također nastupala  na TK Open-u u pripremama za Balkansko prvenstvo, koje će se održati u Beogradu, ali nije uspjela doći se postolja.

Emina Šaćirbegović sa jednom pobjedom i dva poraza osvojila je peto mjesto.

– Treba istaći da je turnir bio izrazito jak sa puno dobrih takmičara. Sljedeće takmičenje je u Zenici, Federalno karate prvenstvo, gdje je Karate klub Čelik domaćin, očekujemo preko hiljadu takmičara u našoj Areni „Husein Smajlović“ u Zenici -, kazao nam je trener u KK Čelik, Marijo Zakić.

E.Imamović

Foto KK Čelik

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem

VIDEO: Zenica – Jutro u “čeličnom gradu”

PRETPLATITE SE NA BOSNIA VIDEO YOUTUBE KANAL KLIKOM NA: