Ostali sportovi

Deset medalja za KK „Internacional“ Zenica u Tuzli

U Tuzli je proteklog vikenda u organizaciji Kluba borilačkih sportova “Tuzla” održan jubilarni 21. TK OPEN u karateu za djecu, kadete, juniore i seniore. Na ovom takmičenju učestvovalo je 69 klubova sa više od 600 takmičara iz sedam država.

Karate klub „Internacional“ iz Zenice nastupio je sa osam takmičara. Malobrojna ekipa ovog kluba u jakoj konkurenciji osvojila je deset medalje (tri zlatne, dvije srebrene i pet bronzanih). Posebno su se istakli Anis Karić sa dvije zlatne, Alma Bečarević jednom zlatnom i jednom bronzanom, te Semina Keleštura sa dvije srebrene medalje.

Osvajači preostalih medalja su Edi Malkoč, Elhan Sofić, Lajla Tawakkol, Kozlić Faris, bronzane medalje.

U narednom periodu u klubu nastavljaju se pripreme za učešće takmičara na Federalnom prvenstvo za djecu, 8.marta 2020 godine, učešće Lejle Begić na Balkanskom prvenstvu seniora u Beogradu 06-08.03.2020 godine, državno Prvenstvo za djecu krajem maja, te učešće na međunarodnom turniru „Ilidža 2020“.

Čestitamo takmičarima i trenerima na ostvarenim rezultatima.

Uprava kluba KK Internacional

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem

PRETPLATITE SE NA BOSNIA VIDEO YOUTUBE KANAL KLIKOM NA: