Košarka

Dvije pobjede juniorki, pobjeda i poraz kadetkinja KK Jumper Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dvije pobjede juniorki, pobjeda i poraz kadetkinja KK Jumper Zenica – U vikendu iza nas juniorke košarkaškog kluba (KK) Jumper iz Zenice igrale su utakmice trećeg i četvrtog kola ženske Omladinske lige u Sarajevu protiv ekipa ŽKK Play Off  i KK Travnik. Ostvarile su dvije pobjede, evo rezultata:

ŽKK Play Off – KK Jumper 53:73;

KK Travnik – KK Jumper 46:82;

U prvoj utakmici koja je ujedno i bila derbi ovog kola savladan je višestruki šampion BiH ekipa Play offa.

-Nakon prvog poluvremena i egal utakmice naše košarkašice ulaze furiozno u drugo poluvrijeme i timskom košarkom su zabilježile ubjedljivu pobjedu od 20 poena razlike, 53:73. Odmah nakon prve utakmice igrali smo i drugi susret sa ekipom Travnika, gdje su naše košarkašice ostvarile ubjedljivu pobjedu, 46:82.

Vrijedi napomenuti da su se sve igračice upisale u listu strijelaca. Ovim pobjedama juniorke našeg kluba su jedina neporažena ekipa sa maksimalnim učinkom od četiri pobjede, bez poraza -, saopštavaju iz KK Jumper.

IZ KK Jumper kažu da su ponosni na ove djevojke i trenere, koje su pokazale veliku želju, kvalitet i zajedništvo. Zahvaljuju domaćinu, ekipi ŽKK Play off, na lijepom gostoprimstvu.

I kadetkinje KK Jumper (U17), prošle sedmice, igrale su prve utakmice u elitnom rangu WABA U17 lige.

Gostovale su u Celju (Slovenija) i ostvarile jedan poraz i jednu pobjedu. Poražene su od Cinkarne iz Celja sa 36:102.

– Domaćin Cinkarna Celje je dominantnom igrom od samog početka kontrolisao utakmicu i zasluženo slavio visoku pobjedu. Ekipa iz Celja važi za apsolutnog favorita ovog takmičenja, jer su i u drugoj utakmici savladale ekipu Banovića rezultatom 115:40 i sigurno da će ova ekipa u budućnosti pokazati svoj potencijal.
U drugoj utakmici naše košarkašice su pokazale veliki karakter,želju i energiju i u triler završnici slavile zasluženu pobjedu protiv ekipe Maribora sa 83:82. Od prvog do zadnjeg minuta utakmice imali smo vodstvo koje smo sačuvali do kraja i ostvarili pobjedu. Velika, velika pobjeda koja nam daje motiv i želju da u narednom periodu još više radimo. Naše košarkašice su pokazale kvalitet i tako su ostvarile već treću pobjedu u WABA ligi računajući i kvalifikacione utakmice. Zahvaljujemo se domaćinu na lijepom dočeku, druženju i gostoprimstvu. Ponosni na naše košarkašice i trenere koji predstavljaju naš grad Zenicu na najbolji način i koji su najbolji ambasadori Bosne i Hercegovine -, kažu iz KK Jumper.

E.Imamović

Foto KK Jumper

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno