Nogomet

Dvije domaće pobjede omladinskih selekcija NK Čelik protiv Mladosti (DK)

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Omladinska liga BiH, grupa  „Centar 2“- juniori i kadeti; Danas, 03.9.2023.godine, u Zenici su odigrane dvije utakmice iz 4.kola Omladinske lige BiH u grupi „Centar 2“ za juniore i kadete, sezona 2023/2024, u kojoj nastupaju i odgovarajuće selekcije NK Čelik i NK Fortuna iz Zenice. Sastali su se juniorske i kadetske selekcije NK Čelik i FK Mladost (Doboj Kakanj)

Utakmice su odigrane na „B“ terenu Kamberovića polja, sa plastičnom pobjedom, po sunčanom i sparnom vremenu, +27*C, pred oko 50 gledalaca.

Juniori i kadeti Čelika zabilježili su dvije sigurne domaće pobjede u komšijskim derbijima.

Rezultati i strijelci:

JUNIORI – (NK Čelik, glavni trener Oliver Vujica, predstavnik kluba Ivo Jelović);

ZENICA: NK ČELIK – FK MLADOST  4:0 (2:0)

–Strijelci za juniore Čelika bili su Emrah Palačkić u 15′, Benjamin Ahmetspahić (2x) u 32′ i 88′ iz jedanaesterca, te Faris Heco u 79′;

Juniori Čelika su prvi na tabeli sa 12 bodova, sve četiri pobjede i sa gol razlikom od 28:0.

KADETI – (NK Čelik, glavni trener Nizah Hukić, predstavnik kluba Ivo Jelović);

ZENICA: NK ČELIK – FK MLADOST  3:1 (1:0)

– Golove za kadete Čelika su postigli Arman Menzilović u 39′, te Kerim Beganović u 77′ i 90’+1, dok je gol za kadete Mladosti postigao Benjamin Zahirović u 56′.

Crveni kartoni: Kapiten Deni Petrović u 55′ -2.žuti karton (NK Čelik), Benjamin Zahirović u 66′-2.žuti karton, Denaj Šišić u 90’+1, te trener Mladosti Elvir Kozica (FK Mladost);

Kadeti Čelika su 3.mjesto na tabeli sa 9 bodova i omjerom od tri pobjede i jednim porazom.

Drugi zenički predstavnik u ovim ligama, NK Fortuna, svoje utakmice je odigrao u protekli četvrtak, 31.8. u Vitezu i ostvarili su dvije ubjedljive gostujuće pobjede. O tome smo objavili na linku.

U narednom 5.kolu omladinci Čelika gostuju kod ekipe NK Romari (Rijeka-Vitez) u derbiju kola, dok su omladinci Fortune domaćini ekipi BFK Simm Bau iz Kosove kod Maglaja.

Tekst i foto

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno