Nogomet

FOTO: Pogledajte kako je Čelik golovima Varde i Mašića savladao Goražde

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Druga pobjeda nogometaša Čelika u Prvoj ligi

Nogometaši Čelika danas su na stadionu Bilino polje u okviru 4.kola 1.lige FBiH dočekali tim FK Goražde. 

Zeničane je nakon pobjede u prošlom kolu protiv Mladosti na gostovanju u Doboj Kaknju danas po sunčanom i veoma teškom vremenu za igru (+32* C) došlo podržati oko 3.000 gledalaca. Domaćim nogometašima danas je protivnik bila solidna ekipa iz Goražda. Zasluženu pobjedu u ovom meču ostvarila je domaća ekipa Čelika.

Rezultat: NK Čelik – FK Goražde 2:0 (1:0);

Strijelci: 1:0 Harun Vardo u 8′, 2:0 Anes Mašić u 61′

SASTAVI EKIPA:

ČELIK: Adi Durmo, Faris Bajramović, Kenan Horić (cap), Harun Vardo, Edin Durmiš, Ali Međuseljac, Emir Karalić, Anes Mašić, Selim Žuna, Eldar Sivac, Kenan Šarić.

(Glavni trener Armin Duvnjak, pom trener Izudin Kamberović, 2.pom trener Adis Nurković, predstavnik kluba Haris Milak);

Rezerve na klupi Čelika: Emel Mlačo (golman), Aladin Isaković, Faruk Piljug, Talha Tabaković, Adnan Hrelja, Tarik Pehilj, Adin Begić, Dženan Smajić.

U drugom poluvremenu u ekipi Čelika su nastupili i Talha Tabaković (od 63′), Adin Begić (od 79′), Tarik Pehilj (od 79′), Adnan Hrelja (od 86′) i Dženan Smajić (od 86′).    

GORAŽDE: Čalaković, Muslić, Haznadar, Handžić, Ramović (cap), Konjalić, Behram, Jamaković, Alić, Harambašić, Hukara. (Trener Muhamed Zejmilhodžić);

Čelik je tražio prvu pobjedu na Bilinom polju ove sezone, pošto je ranije kiksao protiv Radnika iz Hadžića (1:1) kad se jedva spasio poraza u finišu utakmice. Pobjeda je ostvarena zasluženo nad solidnom ekipom Goražda. Utakmica je bila fer i korektna i vidjeli smo samo dva žuta kartona za goste iz Goražde i to u samom finišu utakmice.

Domaći nogometaši Čelika dolaze u vođstvo u 8′ od 1:0 preko Haruna Varde nakon trećeg uzastopnog kornera. U dva prethodna kornera Mašić i Vardo šutiraju, ali golman Čalaković odbija loptu korner. Treći korner je izveo Selim Žuna sa desne strane, a na prvoj stativi, malo iskosa, loptu je zahvatio glavom Vardo i neodbranjivo pogodio lijevi ugao gola Čalakovića.

U prvom poluvremenu vidjeli smo još nekoliko šansi za Čelik preko Anesa Mašića, Selima Žune, Edina Durmiša, a tek poneki pokušaj gostiju iz Goražda. Na kraju prvog poluvremena ostalo je 1:0 za Čelik.

U drugom poluvremenu nešto otvorenija igra gostiju, ali u 53. minuti ponovo šansa za Čelik, Šarić je odlično uposlio Alija Međuseljca, koji je na 10-tak metara od gola puno oklijevao, te je gostujuća odbrana otklonila opasnost ispred gola gostiju. U 61. minuti domaći dolaze do drugog gola, nakon što je Sivac sjajno prošao po strani i izborio aut s desne strane, kojeg je sam izveo, lopta dolazi do Šarića, ovaj se sjajno oslobodio svog čuvara i nesebično uposlio povratnom loptom Anesa Mašića, koji se vješto oslobađa svog čuvara i sa sedam metara pogađa lijevom nogom za 2:0. Nakon drugog gola Čelika i gosti su se probudili i otvorili, Tatar je imao šansu u 67. minuti ali je slabo šutirao. Konjalić nakon brzog kontranapada ponovo ima šansu, ali Durmo je na danas na golu Čelika bio perfektan. Do kraja utakmice, iako su domaći imali nekoliko šansi preko Adnana Hrelje i Alija Međuseljca nije bilo promjene rezultata, te je Čelik upisao prvu domaću i drugu uzastopnu pobjedu, pa je sada sa osam bodova prestigao Goražde, koje je ostalo na sedam osvojenih bodova.

U narednom 5.kolu Čelik će na gostovanje u Gornji Rahić, dok će ekipa Goražda dočekati ekipu Tomislava.

Prva liga FBiH, 4. kolo:

Čelik – Goražde 2:0

Simm Bau – Zvijezda 3:1
Bratstvo – Radnik 2:1
Jedinstvo – Budućnost 1:1
Rudar Kakanj – Gornji Rahić 2:1
Tomislav – Mladost DK 3:1
Sloboda – Gradina (20h)S
Sutra igraju TOŠK-Stupčanica

E.Imamović

foto Sportsport.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno