Nogomet

Duvnjak: Za ovo se živi, želimo što prije u Premijer ligu da se na Bilinom polju radujemo titulama

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Fudbaleri Čelika su sinoć na ispunjenom Bilinom polju sa 3:0 savladali Klis i tako se plasirali u Prvu ligu FBiH.

Pobjedu su Zeničanima donijeli Žuna i Karalić (x2), a na konferenciji za medije nakon meča obratio se trener Armin Duvnjak.

“Hvala kolegi na čestitkama. Drago mi je što nakon ove utakmice imamo ovako dobar odnos s Klisom. To ste vidjeli i u Konjicu, a na terenu su se obje ekipe trudile da ostvare plasman u Prvu ligu FBiH. Čestitam navijačima i igračima, Upravi i svim ljudima koji su davali maksimum za naš Čelik, koji je hvala Bogu ostvario taj plasman”, rekao je Duvnjak i dodao:

“Ostvarili smo naš cilj o kojem smo pričali cijelu godinu. Nakon uspjeha u Kupu, dodatno smo podigli ljestvicu. Idemo na zasluženi odmor, a onda ćemo napraviti ozbiljan posao i respektabilnu ekipu, koja će moći pomrsiti račune svakome. Želimo da se Čelik respektuje, a mi ćemo učiniti sve da to tako i bude.”

Sjajna sezona je iza Čelika, u kojoj je ovaj klub u Kupu eliminisao i Sarajevo, a Bilino polje je u više navrata bilo ispunjeno hiljadama navijača.

“Ovakva atmosfera se ne može svaki dan doživjeti. To nam daje dodatni stimulans da ništa ovo nije bilo bezvrijedno. Za ovo se živi i za to želimo nastaviti živjeti. Ovoliko nasmijanih lica, vidjeli smo i suze radosnice – to može samo naš klub koji je prošao mnogo toga lošeg”, rekao je Duvnjak i zaključio:

“Impozantan je podatak da je na tim susretima bio ogroman broj ljudi. Možda jedna ili dvije ekipe u Premijer ligi mogu napuniti stadion. To pokazuje da zenička publika nije zaboravila pratiti fudbal. Zaželjeli smo se velikih mečeva i učinit ćemo sve da se što prije vratimo na mjesto koje zaslužujemo. To je Premijer liga, a tu ne želimo igrati epizodnu ulogu. Svim srcem ćemo se boriti, a možda će to nekad biti dovoljno za borbu za opstanak, sredinu tabele ili Evropu, ali sve ćemo učiniti da se na ovom stadionu radujemo titlama.”



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno