Nogomet

VIDEO X3: Pogledajte slavlje na Bilinom, Čelik se vraća!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

 

NK Čelik je večeras u spektakularnoj atmosferi na stadionu Bilino polje pobijedio Klis sa 3:0 u uzvratnom meču doigravanja, pa se s ukupnih 4:1 plasirao u viši rang, odnosno Prvu ligu FBiH.

U nedjelju smo saznali nove članove Prve lige FBiH, a to su Čelik i Gornji Rahić, koji su bili uspješniji od Klisa, odnosno bugojanske Iskre u revanšima.

Posebno spektakularno bilo je u Zenici gdje je stadion bio pun kao šibica. Robijaši su priredili spektakl i navodno je oko 10.000 ljudi ispratilo Čelik u Prvu ligu.

Selim Žuna je postigao jedan gol, potom dva Emir Karalić za visoku pobjedu Čelika, dok je Klis morao da prihvati činjenicu da će i naredne godine igrati u Drugoj ligi FBiH – grupa Jug.

U toku je slavlje u Zenici, a igrači i stručni štab našli su se ispred Robijaša, koji su im skandirali: “Vi ste ponos Grada Zenice”.

Čelik je prvi put ispao iz Premijer lige BiH 2020. godine, a s ciljem da se konsoliduje finansijski, odlučio se s vlastitim igračkim kadrom krenuti iz najnižeg ranga- Kantonalne lige Zeničko-dobojskog kantona.

Vrlo brzo došli su do Prve lige FBiH, a sada im je očito cilj i Premijer liga. Ove sezone su se proslavili u Kupu kada su izbacili Sarajevo na penale.

Čelikov račun je blokiran, no postoje naznake da će se stvari srediti. Zenica je ponovo položila ispit iz ljubavi.

Uz sve, valja napomenuti da je ovo možda bila i posljednja utakmica za dugogodišnjeg kapitena Čelika Fenana Salčinovića, koji je ispraćen nakon što je zamijenjen uz velike ovacije s tribina.

sportsport.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno