Zenica

Dubrovnik Zenica: Međunarodni salon vina i gastronomije “VINOZEUS”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dubrovnik Zenica: Međunarodni salon vina i gastronomije “VINOZEUS”- DUBROVNIK d.o.o. Zenica, nakon dvije godine pauze zbog Covid pandemije, organizuje  7. Međunarodni salon vina i gastronomije„VINOZEUS“, koji se održava  u hotelu Dubrovnik,  31. marta 2022. godine od 16h – 22 h.

Salon predstavlja nastavak naše misije na promociji konzumacije vina, koju uspješno provodimo već 20 godina u objektima: restoran Dubrovnik,  hotel Dubrovnik, restoran Trubadur i  vinoteka Barrique. Cilj nam je  unapređenje i podizanje „vinske kulture“ u našem okruženju, tačnije na prostoru centralne Bosne, obzirom da se slične manifestacije ovog tipa ne organizuju u ovoj regiji.

Ove godine učešće je uzelo 22 vinarije iz eminentnih vinskih regiona sa preko 150 biranih etiketa vrhunskih vina. Većina izlagača je tu već tradicionalno svake godine a ove godine imamo po prvi put 8 novih vinarija.

Izlagači su iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije,Slovenije i Crne Gore.

Uz vinarije, svoje će delicije predstaviti izlagači u segmentu gastronomije, prije svih proizvođači domaćih sireva i suhomesnatih proizvoda.

Ove godine će u sklopu salona, u 16:00, biti održana i promocija knjige „ Vino i vinogradi u srednjovjekovnoj Bosni“ autorice Naide Kovačević, sa posebnim osvrtom na regiju grada Zenice i vinske kulture u tom periodu.

U gastro ponudi imamo 7 izlagača iz BiH.

Detalje sa prethodnih 6 salona možete pogledati na zvaničnom sajtu salona: www.vinozeus.com



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno