Zenica

Ekonomski fakultet Zenica: Certifikati za polaznike obuka i predavanja

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U prostorijama Ekonomskog fakulteta u Zenici, nakon uspješno završenih obuka i predavanja, dodijeljeni su certifikati za 114 polaznika. Interaktivne obuke i edukacije dio su projekta  „CeDICo“ (Centar za digitalizaciju, inovacije i konkurentnost metalne industrije regije Srednja Bosna) koji se provodi u okviru projekta EU4Business finansiranog strane Evropske unije i Vlade SR Njemačke.

Učesnici obuka i edukacija bili su učenici srednjih škola, predstavnici partnerskih kompanija i osobe koje se nalaze na evidenciji Službe za zapošljanje Zeničko-dobojskog kantona. Obuke i edukacije, prema ranije utvrđenim spiskovima polaznika i educiranih predavača, odnosile su se na sljedećih osam oblasti:

  • Kontrollori industrije 4.0,
  • Obuka za CNC operatere i CAD/CAM programere,
  • Obuka za laboratorijske tehničare za izradu prototipova i testiranje kvaliteta proizvoda,
  • Obuka za zavarivača,
  • Trening iz zaštite na radu, sigurnosti i zdravlja radnika,
  • Upravljanje prodajom i digitalnim marketingom,
  • Usklađivanje ugovora sa inostranstvom,
  • Ekonomija i krizni menadžment upravljanje u vrijeme krize – od nabavke do postprodajnih usluga finansiranja, komuniciranja.

Projekat “CeDICo” za cilj ima uspostavljanje Centra za digitalizaciju, inovacije i konkurentnost koji realizuje aktivnosti iz tri oblasti: digitalizacija; inovacije i saradnja i poslovno okruženje.

Nosilac projektnih aktivnosti projekta „CeDICo“ je Ekonomski fakultet Univerziteta u Zenici u saradnji sa Pravnim i Metalurško-tehnološkim fakultetom, privrednim komorama FBiH, ZDK i SBK, te kompanijama: INFONET d.o.o. Tuzla, KPM-BH d.o.o. Tešanj, Prima Commerce d.o.o. Zenica, Kalim Profil d.o.o. Tešanj, Medena Commerce d.o.o. Tešanj, Tvornica alata d.o.o. Bugojno, Hidraulik Tim d.o.o. Tešanj. Projekat traje 18 mjeseci, a njegova ukupna vrijednost iznosi 735.000 KM, od čega 535.000 KM finansiraju Evropska unija i Vlada SR Njemačke u okviru EU4Business-a.

EU4Business je projekat Evropske unije koji s ciljem jačanja ekonomije BiH podstiče razvoj ciljanih sektora. Ukupna vrijednost ovog projekta je 16,1 miliona eura, a zajednički ga finansiraju Evropska unija (sa 15 miliona eura) i Savezna Republika Njemačka (sa 1,1 miliona eura). Zajedno ga provode GIZ, ILO i UNDP, od aprila 2018. godine do marta 2022. godine. EU4Business je dio Programa lokalne samouprave i ekonomskog razvoja u BiH koji podržava Vlada SR Njemačke. Za više informacija, posjetite www.eu4business.ba.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno